1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια. Μπορείς να τα συνδυάσεις με καρότα (ναι, καρότα!) σε μια σαλάτα ή με σοκολάτα σε ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο. Απλά φρόντισε τα αχλάδια που αγοράζεις να είναι ώριμα αλλά με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσχρωμίες στη φλούδα και χωρίς χτυπήματα.

2. Κίτρινη κολοκύθα. Κερδίζει ολοένα έδαφος στη γαστρονομική μας παράδοση και μπορεί να γίνει η πρώτη ύλη για πεντανόστιμες σούπες, μαγειρευτά αλλά και γλυκές κολοκυθόπιτες. Όταν διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος, μπορεί να κρατήσει μέχρι και έξι μήνες!

3. Μάραθος: Αυτό το αρωματικό φυτό, συγγενής του μαϊντανού και του κόλιανδρου, ταιριάζει σε σαλάτες, ιδιαίτερα όταν απολαμβάνει την παρέα του πορτοκαλιού, αλλά και σε σούπες. Η βολβώδης ρίζα του πρέπει να είναι λευκή, συμπαγής και χωρίς λεκέδες, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα φύλλα του.

4. Ρίζες. Παστινάκη, παντζάρια, καρότα… Τώρα είναι η εποχή να τα απολαύσεις στα καλύτερά τους, σε σούπες, μαγειρευτά, ή σε σαλάτες, μαγειρεμένα και συνοδευόμενα από λάδι, ξίδι και λίγο αλατάκι. Στην αγορά τους έλεγξε τα φύλλα τους: πρέπει να είναι πράσινα και φρέσκα, γιατί αν έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν τότε και η ρίζα θα έχει αρχίσει να αφυδατώνεται. Όταν αγοράζεις σκέτη τη ρίζα, τσέκαρε αν είναι σκληρή.

5. Ρόκα. Αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό, πικάντικο και πικρό μαζί, είναι μοναδικό στο είδος του. Χρησιμοποίησέ το σε μικρές ποσότητες στη σαλάτα σου (η έντονη γεύση του μπορεί να επισκιάσει τις υπόλοιπες) ή φτιάξε μια πέστο που θα συνοδεύσει ζυμαρικά και σάντουιτς. Καθώς αλλοιώνεται γρήγορα, αγόρασε μικρές ποσότητες ρόκας και διατήρησε όση περισσέψει στο ψυγείο, τοποθετημένη κάθετα σε ένα δοχείο, με την άκρη της βυθισμένη σε λίγα δάχτυλα νερό.

6. Ρόδι. Το φρούτο που σύμφωνα με την παράδοση φέρνει καλή τύχη, έχει το ίδιο αποτέλεσμα και στην κουζίνα σου! Χρησιμοποίησε τους σπόρους του για να δώσεις χρώμα και γεύση σε μια σαλάτα με κοτόπουλο ή γαρίδες ή πρόσθεσε το χυμό του σε μια λεμονάδα. Στα συν και η αντοχή του: στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και για δύο μήνες!

empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]
empty alt

Οδηγός συντήρησης τροφίμων: γιατί μήλα και κρεμμύδια δεν κάνουν μαζί

Το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Βράσε ρύζι: 5+1 tips για να το κάνεις πεντανόστιμο

Το μαγείρεμα του ρυζιού δεν είναι δύσκολο, αρκεί να ξέρεις ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις. Γιατί οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να σαμποτάρει τη γεύση και την υφή του.
empty alt

Δεν υπάρχει ευκολότερο γλυκό να φτιάξεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θέλεις να γιορτάσεις με ξεχωριστό τρόπο στο σπίτι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για ετοιμασίες; Φτιάξε σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.
empty alt

Λευκά, κόκκινα ή ροζέ, τα σταφύλια είναι το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τα σταφύλια καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί από αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς για χρήση τους στην οινοποιία.
empty alt

Black Magic Margaritas - κάντε την έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι Halloween για να βάλετε λίγη «μαύρη» μαγεία στο ποτήρι σας
Back To Top