Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.

Δοκίμασε, λοιπόν, να το συνδυάσεις με κρέας όπως κοτόπουλο, χοιρινό ή κιμά, λίγο σκόρδο και μερικές νιφάδες μπούκοβο, όπως στην παρακάτω συνταγή:

1. Μαρινάρεις το κρέας, αν χρησιμοποιείς κοτόπουλο ή χοιρινό ή μοσχαράκι ή ακόμα και κάποιο χορτοφαγικό υποκατάστατο όπως το τόφου.

2. Αφού πλύνεις τα αγγουράκια σου (προτίμησε κάποια ποικιλία χωρίς σπόρους ή αφαίρεσε τους σπόρους), τα καθαρίζεις και τα κόβεις σε λωρίδες πάχους 0,5 εκ. (όχι λεπτότερες).

3. Βάζεις τις λωρίδες αγγουριού σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτεις αλάτι και τις αφήνεις για περίπου μισή ώρα. Με αυτό τον τρόπο πρώτον, αφαιρείς την πλεονάζουσα υγρασία, που μπορεί να κάνει το στιρ-φράι νερόβραστο. Δεύτερον, δίνεις στο αγγουράκι καλύτερη γεύση.

4. Ξεπλένεις τις λωρίδες αγγουριού και τις αφήνεις να στραγγίσουν καλά, απλωμένες πάνω σε χαρτί κουζίνας.

5. Ετοιμάζεις μια σάλτσα, για παράδειγμα από σόγια σος, σησαμέλαιο και κορν φλάουρ. Δεν χρειάζεσαι μεγάλη ποσότητά της γιατί τα αγγουράκια θα συνεχίσουν να απελευθερώνουν υγρό την ώρα του μαγειρέματος. Σε αυτό το πιάτο, η σάλτσα σου θα λειτουργήσει κυρίως ως ενισχυτικό γεύσης.

6. Αρχίζεις το μαγείρεμα, ρίχνοντας στο γουόκ πρώτα το κρέας με το μπούκοβο και μαγειρεύοντάς το μέχρι να ροδίσει. Τότε, βγάζεις το κρέας από τη φωτιά και το βάζεις στην άκρη.

7. Κατόπιν ρίχνεις το σκόρδο στο γουόκ, σε φέτες προσέχοντας να μην καεί από τη δυνατή φωτιά.

8. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα προσθέτεις και τα αγγουράκια, μαγειρεύοντάς τα για λίγα λεπτά, και στη συνέχεια ξαναρίχνεις το κρέας στο μείγμα.

9. Συμπληρώνεις με τη σάλτσα και ανακατεύεις να πάει παντού ομοιόμορφα.

10. Μόλις τα αγγουράκια αποκτήσουν μια ελαφρώς γυαλιστερή όψη, το πιάτο σου είναι έτοιμο. Αποσύρεις από τη φωτιά κι απολαμβάνεις έναν καινούριο, πρωτότυπο συνδυασμό υλικών!

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Οδηγός: φτιάξε σπιτικό ξινολάχανο, βήμα βήμα

Στην κεντρική Ευρώπη, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα, συχνά παίζει ως συνοδευτικό στο κρέας και το κοτόπουλο το λάχανο τουρσί ή ξινολάχανο ή sauerkraut.
empty alt

Κεφτεδάκια: 5 tips για να τα κάνεις πεντανόστιμα

Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.
Back To Top