Το γευστικό μεγαλείο της άνοιξης στο πιάτο σου
Ε ναι την άνοιξη, η εμμονή μας με τα ζυμαρικά primavera επανέρχεται δυναμικά. Αυτή η εκδοχή ελαφρύνει την κλασική συνταγή, αντικαθιστώντας την παχιά κρέμα με τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο ζυμαρικών γεμάτο λαχανικά με μια σάλτσα που είναι τόσο κρεμώδης όσο η αρχική. Σερβίρετε το ως ανοιξιάτικο δείπνο για να καλωσορίσετε τον ζεστό καιρό και, στη συνέχεια, προσαρμόστε το για να την απολαύσετε όλο το χρόνο.
Πήγαμε με φιογκάκια εδώ, αλλά αν προτιμάτε μπορείτε να τα αλλάξετε με noodle, ή να δοκιμάσετε με παπαρδέλες ή πένες. Επιλέξαμε με μανιτάρια, κολοκυθάκια, σπαράγγια και ντομάτες σε αυτή τη συνταγή, αλλά μη διστάσετε να αλλάξετε τα λαχανικά για αυτό που προτιμάτε ή έχετε στη διάθεσή σας. Ακριβώς όπως με τα ζυμαρικά και οι επιλογές των λαχανικών εδώ είναι άπειρες.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:
4 μερίδες
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 λεπτά
CAL/SERV:
563
Συστατικά
αλάτι
340 gr παπιγιόν ζυμαρικά
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
230 gr μανιτάρια σε φέτες
1 1/2 φλ. σπαράγγια, κοτσάνια κομμένα και κομμένα στα τέσσερα
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε μισά φεγγάρια
500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
150 γρ. τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά, μαλακό
1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για γαρνίρισμα
Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζετε, κρατώντας 1 φλιτζάνι νερό για τα ζυμαρικά, και επιστρέφετε στην κατσαρόλα.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 με 6 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Προσθέστε το τυρί κρέμα στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να σπάσουν, στη συνέχεια περιχύστε το νερό των ζυμαρικών και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε τα μαγειρεμένα φιογκάκια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 4
Γαρνίρετε με βασιλικό και πασπαλίζετε με παρμεζάνα.