Το γευστικό μεγαλείο της άνοιξης στο πιάτο σου

Ε ναι την άνοιξη, η εμμονή μας με τα ζυμαρικά primavera επανέρχεται δυναμικά. Αυτή η εκδοχή ελαφρύνει την κλασική συνταγή, αντικαθιστώντας την παχιά κρέμα με τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο ζυμαρικών γεμάτο λαχανικά με μια σάλτσα που είναι τόσο κρεμώδης όσο η αρχική. Σερβίρετε το ως ανοιξιάτικο δείπνο για να καλωσορίσετε τον ζεστό καιρό και, στη συνέχεια, προσαρμόστε το για να την απολαύσετε όλο το χρόνο.

Πήγαμε με φιογκάκια εδώ, αλλά αν προτιμάτε μπορείτε να τα αλλάξετε με noodle, ή να δοκιμάσετε με παπαρδέλες ή πένες. Επιλέξαμε με μανιτάρια, κολοκυθάκια, σπαράγγια και ντομάτες σε αυτή τη συνταγή, αλλά μη διστάσετε να αλλάξετε τα λαχανικά για αυτό που προτιμάτε ή έχετε στη διάθεσή σας. Ακριβώς όπως με τα ζυμαρικά και οι επιλογές των λαχανικών εδώ είναι άπειρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

CAL/SERV:

563

Συστατικά

αλάτι

340 gr παπιγιόν ζυμαρικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

230 gr μανιτάρια σε φέτες

1 1/2 φλ. σπαράγγια, κοτσάνια κομμένα και κομμένα στα τέσσερα

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε μισά φεγγάρια

500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

150 γρ. τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά, μαλακό

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για γαρνίρισμα

Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζετε, κρατώντας 1 φλιτζάνι νερό για τα ζυμαρικά, και επιστρέφετε στην κατσαρόλα.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 με 6 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Προσθέστε το τυρί κρέμα στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να σπάσουν, στη συνέχεια περιχύστε το νερό των ζυμαρικών και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε τα μαγειρεμένα φιογκάκια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4

Γαρνίρετε με βασιλικό και πασπαλίζετε με παρμεζάνα.

empty alt

Οδηγός: φτιάξε σπιτικό ξινολάχανο, βήμα βήμα

Στην κεντρική Ευρώπη, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα, συχνά παίζει ως συνοδευτικό στο κρέας και το κοτόπουλο το λάχανο τουρσί ή ξινολάχανο ή sauerkraut.
empty alt

Ένα εύκολο tip για να έχεις διαρκώς φρεσκοψημένα μπισκότα στο σπίτι!

Πώς σού φαίνεται η ιδέα να έχεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, ζεστά, φρέσκα, σπιτικά μπισκότα, κατευθείαν από το φούρνο σου; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα με έναν πολύ απλό τρόπο.
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

4 smoothies που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το σάκχαρο στο αίμα

Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, η διατροφή σας παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόληψη των αιχμών και των πτώσεων.
empty alt

Χρυσοί Σκούφοι 2023 - Άλλη μια φορά μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

30 Χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Με μεγάλο νικητή για ακόμα μία χρονιά τον Έκτορα Μποτρίνι απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι.
empty alt

Καλωσορίζουμε την άνοιξη με απολαυστικά φιογκάκια primavera

Το γευστικό μεγαλείο της άνοιξης στο πιάτο σου
Back To Top