Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα. Είναι φρέσκια, ζουμερή, και μυρίζει πιο ντομάτα βρε παιδί μου από αυτές τις άοσμες που τρώμε συνήθως τις άλλες εποχές!
Πώς όμως θα την διατηρήσεις στην ακμή της περισσότερο όταν την αγοράζεις για το σπίτι σου;
Πρώτα πρώτα, αντίθετα με ό,τι θα νόμιζες σωστό, δεν τη βάζεις στο ψυγείο. Ναι κι όμως!
Αν τη βάλεις στο ψυγείο, χάνει το άρωμα και τη γεύση της σιγά σιγά. Το καλύτερο είναι να τις αποθηκεύεις σε θερμοκρασία δωματίου και μάλιστα με το κοτσάνι προς τα κάτω, ώστε από τη μία να σταματήσεις την είσοδο του αέρα και από την άλλη να μην χάνει την υγρασία από το εσωτερικό της.
Δες άλλα 7 hacks που θα κάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά σου να κρατήσουν λίγο περισσότερο:
– βάλε το μαρούλι σε ένα γυάλινο βάζο και μπορεί να σου κρατήσει σχεδόν ένα μήνα.
– τύλιξε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου σε μία χαρτοπετσέτα, χωρίς να τα πλύνεις. Με τον τρόπο αυτό, η υγρασία θα απορροφηθεί από τη χαρτοπετσέτα και τα λαχανικά δεν θα μαραθούν γρήγορα.
– κόψε σε κομμάτια τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν μπορείς να καταναλώσεις άμεσα και ζεμάτισέ τα για ελάχιστο χρόνο σε καυτό νερό. Βάλε τα σε σακούλες και τοποθέτησέ τα στην κατάψυξη. Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και εσύ το μόνο που θα πρέπει να κάνεις για να έχεις έτοιμη μία σαλάτα (πράσινη ή φρούτων) είναι να τα αφήσεις για λίγη ώρα να ξεπαγώσουν!
– τύλιξε το μπρόκολο και το μαρούλι με αλουμινόχαρτο για να μείνουν φρέσκα για περισσότερες μέρες.
– τύλιξε με πλαστική μεμβράνη τα κοτσάνια από τις μπανάνες σου για να καθυστερήσεις σημαντικά το «μαύρισμα» (δες και εδώ)
– βάλε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ένα βάζο με νερό και κόβε κάθε φορά την ποσότητα που θες
– κόψε το πάνω μέρος του ανανά και αποθήκευσέ τον ανάποδα για να μείνει φρέσκος.