Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία. Ακολούθησε βήμα βήμα τις παρακάτω οδηγίες, για να την απολαύσεις αυτό κιόλας το Σαββατοκύριακο στο σπίτι με φίλους.

1. Ετοίμασε τη γαρνιτούρα: Άπλωσε σε ένα πιατάκι νερό, χυμό λεμονιού ή ένα μείγμα τους και σε ένα δεύτερο χοντρό ή ψιλό αλάτι. Μπορείς ακόμα να συμπληρώσεις το αλάτι με ξύσμα λεμονιού, τσίλι σε σκόνη και άλλα καρυκεύματα, σε αναλογία ένα μέρος μπαχαρικό προς τρία μέρη αλατιού.

2. Ετοίμασε το χείλος των ποτηριών σου: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κολονάτα ποτήρια για Μαργαρίτες ή άλλα με πλατύ στόμιο. Αναποδογύρισε κάθε ποτήρι και πέρασέ το πρώτα από το πιατάκι με το υγρό και αμέσως μετά από το πιατάκι με τα καρυκεύματα, προσέχοντας ώστε να μην εισχωρήσουν καρυκεύματα στο ποτήρι, που θα αλλοιώσουν τη γεύση του ποτού. Tip: Αν δεν ετοιμάζεις πολλές Μαργαρίτες αλλά μόνο ένα με δύο ποτήρια, μπορείς απλά να περάσεις πρώτα την άκρη τους με μια φέτα λεμονιού και μετά να τα τοποθετήσεις ανάποδα στο πιατάκι με τα καρυκεύματα.

3. Μέτρησε τα υλικά σου σε ένα σέικερ για κοκτέιλ: Για κάθε Μαργαρίτα, υπολόγισε 50 ml τεκίλα, 25 ml λικέρ πορτοκάλι και 25 ml χυμό λεμονιού ή λάιμ.

4. Πρόσθεσε πάγο και ανακίνησε: Γέμισε το υπόλοιπο σέικερ με πάγο (προσοχή: με φρέσκα παγάκια!). Κλείσε το σέικερ και ανακίνησε μέχρι να νιώσεις τα χέρια σου να παγώνουν από τα τοιχώματα του σέικερ, σε σημείο να μην μπορείς να το κρατήσεις άλλο.

5. Μετάφερε το μείγμα σε ποτήρια: Συμπλήρωσε, αν θέλεις με επιπλέον παγάκια, προσέχοντας να μη χαλάσεις τη γαρνιτούρα στο χείλος τους.

6. Σέρβιρε: Στο γαρνίρισμα μπορείς να προσθέσεις από μία φέτα λεμονιού ή λάιμ σε κάθε ποτήρι.

empty alt

Ο καφές προστατεύει απο τον καρκίνο του μαστού

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.
empty alt

Σας εκνευρίζει όταν οι άλλοι μασάνε με θόρυβο; Υπάρχει λόγος!

Εκνευρίζεστε στα όρια της οργής ή αηδιάζετε όταν κάποιος που κάθεται δίπλα σας μασάει; Σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν παίζει κάποιος το στυλό του; Όχι δεν είστε παράξενος, ούτε ο μόνος που νιώθει έτσι.
empty alt

Με ποια σειρά προσθέτεις στο μπλέντερ τα υλικά για ένα σμούθι;

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους.
empty alt

Πάστα σκόρδου: Πώς θα τη φτιάξεις εύκολα

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
empty alt

Ρεβίθια με μπρόκολο σε μια απολαυστική Alfredo εκδοχή

Η πιο comfort συνταγή που συνδυάζει τα ρεβίθια με το μπρόκολο
Back To Top