To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
Ο καλύτερός σου φίλος, λοιπόν, σε αυτή την αποστολή είναι ένα χρονόμετρο κουζίνας. Βάζεις σκέτο νερό να πάρει μία βράση, αμέσως μετά χαμηλώνεις αρκετά τη φωτιά, σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτεις στο νερό τα αυγά και, αν βράζεις ένα με δύο αυγά, τα αφήνεις να σιγοβράσουν για πέντε με επτά λεπτά (ανάλογα με το πόσο ρευστό θέλεις τον κρόκο). Αν βράζεις τρία με τέσσερα αυγά, αυξάνεις το χρόνο βρασμού κατά μερικά δευτερόλεπτα.
Μόλις βγάλεις τα αυγά από το κατσαρολάκι ή το μπρίκι, τα βάζεις αμέσως κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και μετά αφαιρείς το κέλυφος.