Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος παραμονής του νερού με τον καφέ στη χειροκίνητη καφετιέρα, λοιπόν; Η απάντηση είναι γύρω στα 4 λεπτά. Υπολόγισε ότι θα χρειαστείς μία με δύο κουταλιές καφέ για ένα μεγάλο φλιτζάνι, ώστε να τον κάνεις αρκετά δυνατό αλλά όχι και «τούρμπο»!