Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.

 

Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι σε καλαμάκι-σουβλάκι μπορείς να προσθέσεις σχεδόν τα πάντα, πέρα από τις κλασικές κρεατοφαγικές επιλογές – από λαχανικά, ψάρι μέχρι φρούτα!

Τα χοτ ντογκ και τα μπιφτέκια είναι υπέροχα, αλλά δεν είναι τα μόνα που θα αναδείξουν τις μαγειρικές ικανότητας μιας ψησταριάς ή ενός ψήστη…

Για να τονώσουμε τη δημιουργικότητά σου, ακολουθούν μερικά νόστιμα, απροσδόκητα υλικά που μπορείς να ψήσεις στη σχάρα.

 

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες μαγειρεύονται συχνά στον ατμό ή στην κατσαρόλα, αλλά το ψήσιμο τους προσθέτει μια καπνιστή διάσταση στη γεύση τους. Είναι εύκολο να τις προετοιμάσεις και να τις ψήσεις: Πρώτα, τις κόβεις στη μέση και τις καθαρίζεις. Αλείφεις με 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζεις με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Τις βάζεις στο γκριλ, τις γυρίζεις περιστασιακά, μέχρι να καπνιστούν ελαφρά, παραμένοντας μαλακές, περίπου 8 λεπτά συνολικά.

Ανανάς

Χάρη στη ελαφριά εξωτική και γλυκιά γεύση του, ο ανανάς είναι υπέροχος στη σχάρα. Δοκίμασε να βάλεις στο γκριλ μερικές στρογγυλές φέτες για περίπου 3 λεπτά, γύρνα τες μία φορά, για μια καραμελωμένη, αίσθηση απόλαυσης – και φάτε τες αμέσως μόλις βγουν.

Μαρούλι

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το μαρούλι μαγειρεύεται υπέροχα στη σχάρα. Οι σγουρές σαν τσαλακωμένες άκρες του φύλλου παίρνουν μια ωραίο διακριτικά καπνισμένη γεύση κάνοντάς το ιδιαίτερα νόστιμο και προσθέτοντας μια gourmet νότα στο πιάτο σου. Οι ψητές σαλάτες θα γίνουν ο νέος τρόπος για να τρως τα λαχανικά.

grilled3

Καλαμάρι

Αν μέχρι τώρα είχες συνηθίσει να τρως το καλαμάρι τηγανητό, με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψεις μια ιδιαίτερη, μαλακή, νόστιμή εκδοχή του στο ψητό καλαμάρι. Μπορείς να επιλέξεις κατεψυγμένα ή φρέσκα καλαμάρια (απλώς έλεγξε ξανά για να βεβαιωθείς ότι είναι καθαρισμένα). Αφού τα έχεις περάσει με ελαιόλαδο, βάλε τα στο πιο ζεστό μέρος της σχάρας, γυρίζοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να μαγειρευτεί το εσωτερικό τους, 2 έως 4 λεπτά.

Πατάτες

Οι πατάτες είναι από τα λίγα βρώσιμα υλικά που μπορούν να μαγειρευτούν με όλους τους τρόπους – βραστές, στον ατμό, τηγανητές, ψημένες στο φούρνο και στα κάρβουνα ή στο γκριλ… Στη σχάρα οι πατάτες μπορούν να μαγειρευτούν με δύο τρόπους: Πρώτον, δοκίμασε να τις ψήσεις κομμένες στη μέση, γυρνώντας τες περιστασιακά, για 10-12 λεπτά. Δεύτερον, δοκίμασε να τις ψήσεις τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο – ό,τι θεωρείς ότι σου είναι ευκολότερο, είναι νοστιμότατες και στις δύο εκδοχές.

Πίτσα

Μόλις δοκιμάσεις πίτσα στη σχάρα, θα δυσκολευτείς να επιστρέψεις σε οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Ο καπνός από το μπάρμπεκιου εμποτίζει την κρούστα με μια καταπληκτική γήινη γεύση που είναι απλώς αδύνατο να την αποκτήσει στο φούρνο.

Tip: στη σχάρα μπορείς να βάλεις επίσης για συνοδευτικό ψωμί αλλά και πολλά τυριά γίνονται πρώτης τάξεως ορεκτικό.

 

 

empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

7 τρόποι να κάνεις οικονομία στα ψώνια σου

Αν τα ψώνια στο σουπερμάρκετ «στραγγίζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό σου, κάνοντας κάποιες απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορείς να τα μειώσεις αισθητά χωρίς να στερηθείς.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
empty alt

Άσπρη… μαγεία με απίθανη συνταγή για λευκή ζεστή σοκολάτα

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις.
Back To Top