Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.

Τόσο εύκολο να φτιάξετε αυτό το σπιτικό κρασί σε λίγα λεπτά!

Αυτό το slushie κρασιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Prosecco που περίσσεψε ή μπορείτε να αντικαταστήσετε το αγαπημένο σας αφρώδες ή μη αφρώδες λευκό κρασί ή ακόμα και σαμπάνια.

Αλλά πριν μιλήσουμε περισσότερο για αυτό το Slushie Strawberry Prosecco, ας μιλήσουμε για το Prosecco!

Τι είναι το Prosecco;

Εάν αναρωτιέστε τι είναι το Prosecco, έχω την απάντηση για εσάς! Το Prosecco είναι ένα ιταλικό λευκό κρασί. Το όνομα προέρχεται από το ιταλικό χωριό Prosecco από το οποίο προήλθαν το σταφύλι και το κρασί. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλη Proseecco είναι γενικά 11 έως 12 τοις εκατό κατ ‘όγκο.

Αυτός είναι ο γρήγορος ορισμός. Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ, δοκιμάστε το!

Σαμπάνια vs Prosecco

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η διαφορά μεταξύ Prosecco και Champagne; Έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους να ρωτούν «Είναι η σαμπάνια Prosecco»; Η γρήγορη απάντηση είναι ότι η Prosecco ΔΕΝ είναι σαμπάνια.

Η σαμπάνια είναι ένα αφρώδες κρασί που παρασκευάζεται στην περιοχή της Σαμπάνιας της Γαλλίας. Είναι φτιαγμένο με σταφύλια Chardonnay, Pinot Noir και Pinot Meunier. Η σαμπάνια είναι συνήθως πολύ πιο ακριβή και παράγεται από αυτό που θεωρείται η «παραδοσιακή μέθοδος».

Το Prosecco, από την άλλη πλευρά, δεν είναι πάντα αφρώδες, αν και πολλοί άνθρωποι το θεωρούν αφρώδες κρασί. Παράγεται στην Ιταλία με σταφύλια Prosecco (Glera). Το Prosecco είναι γενικά αρκετά φθηνότερο από το Champagne και παράγεται χρησιμοποιώντας μια λιγότερο δαπανηρή μέθοδο που ονομάζεται «μέθοδος Charmat-Martinotti» ή «μέθοδος δεξαμενής».

slashie

Πώς να φτιάξετε ένα κρασί Slushie στο σπίτι:

Μερικοί άνθρωποι φτιάχνουν σπιτικά slushies σαν granita όπου ανακατεύετε ή αναμειγνύετε όλα τα συστατικά και στη συνέχεια παγώνετε το υγρό σε ένα μεγάλο δοχείο. Καθώς το υγρό αρχίζει να παγώνει, ξύνετε τις άκρες κάθε τόσο συχνά και επαναλαμβάνετε μέχρι να παγώσει όλο το υγρό και να γίνει slushie.

Η δημιουργία μιας γρανίτας έχει πολλή δουλειά και πρέπει να θυμάστε να ξύνετε τις άκρες. Αν και αν δεν θέλετε να προσθέσετε άλλα συστατικά στο κρασί σας και απλά θέλετε να παγώσετε το κρασί από μόνο του, το να το κάνετε σαν μια γρανίτα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε.

Συστατικά

Φράουλες (κατεψυγμένες)

Ιταλικό Prosecco

Χυμός πορτοκάλι

Μέλι

Πώς να φτιάξετε ένα Slushie με ένα μπλέντερ:

Όπως είπα παραπάνω, μου αρέσει να χρησιμοποιώ κατεψυγμένα φρούτα με το κρασί (ή υγρό). Διαφορετικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πάγο για να σας πάρει αυτή την υφή slushie αλλά αυτό θα μειώσει το ποτό σας. Μπορείτε να παγώσετε τα δικά σας φρούτα ή να αγοράσετε τα φρούτα που είναι ήδη κατεψυγμένα.

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και επεξεργαστείτε τα μέχρι να γίνει slushie. Ίσως θελήσετε να αναμίξετε μερικές φορές με ένα μεγάλο κουτάλι ή σπάτουλα και στη συνέχεια να σφυρηλατήσετε ξανά μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια φρούτων στο σπιτικό σας slushie.

Εάν το slushie σας είναι πολύ σκληρό, προσθέστε λίγο περισσότερο υγρό. Ομοίως, εάν το slushie σας είναι πολύ αραιό και υγρό, προσθέστε περισσότερα κατεψυγμένα φρούτα.

Κάνει ένα υπέροχο κοκτέιλ διακοπών ή ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό κοκτέιλ τις ζεστές μέρες. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι υπέροχο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

empty alt

Οι ‘ημερομηνίες» που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά

Οι αναγραφόμενες ενδείξεις κατανάλωσης στις συσκευασίες των βρώσιμων προϊόντων είναι στο κέντρο των συζητήσεων τον τελευταίο καιρό. Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

9 λόγοι που κάνουν το καρπούζι το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού

Δεν υφίσταται ελληνικό καλοκαίρι, καλοκαιρινή σέλφι, και παιδικές αναμνήσεις χωρίς το καρπούζι πρωταγωνιστή, συμφωνείς; Το απολαμβάνεις κρύο, σε δροσίζει, δεν σε βαραίνει, και σου προσφέρει τόσα πολλά που ίσως δεν γνωρίζεις, αλλά θα μάθεις εδώ: – Στα 150 γραμμάρια, περιέχει: 43 θερμίδες, 0...
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες

Ας ξεκινήσουμε από αυτό: γιατί να μπεις στη διαδικασία να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες που θα χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Επειδή η φλούδα τους χαλάει την ομοιόμορφη υφή μιας σάλτσας και, επιπλέον, είναι πιο δύσπεπτη.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Φτιάξε πεντανόστιμα, τραγανά κρουτόν με σκόρδο και τυρί σε 4 εύκολα βήματα

Δίνουν τραγανή υφή και γεύση σε σούπες, σαλάτες, αλλά και σε αυγά τηγανιτά, μάτια ή ομελέτα. Ο λόγος για τα κρουτόν με τυρί και σκόρδο, που εκτοξεύουν την απόλαυση σε μια ευρεία γκάμα πιάτων.
empty alt

Tρία απολαυστικά warming up cocktails, που είναι ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια

Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!   Apple Pie Bourbon Shots Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την […]
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη με σαλάτα-τορτελίνι

Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού
Back To Top