Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο. Αυτή η εκδοχή σερβιρίσματος που κόβεις τις ντομάτες σε βαθιές σχισμές, αναδεικνύει και εμφανισιακά και γευστικά την κλασική αυτή ιταλική συνταγή. Ιδανικό για πικνίκ, θερινά πάρτι στη βεράντα – ένα πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα σας χορτάσει απόλαυση.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα (κατά προτίμηση bocconcini), κομμένη σε μικρούς κύκλους

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. καρυκεύματα (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, δυόσμο – αποξηραμένα)

1 κουτ. θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

6 ντομάτες μακρόστενες

6 φρέσκα φύλλα βασιλικού, σκισμένα

Μπαλσάμικο

capr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Συνδυάστε μοτσαρέλα, ελαιόλαδο, τα αποξηραμένα μυρωδικά και αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε για γεύση με πιπέρι και μαρινάρετε ενώ προετοιμάζετε τις ντομάτες.

Κόψτε κάθε ντομάτα σταυρωτά, σαν ακορντεόν, φροντίζοντας να μην το κόψετε μέχρι το τέλος.

Τοποθετήστε τις κομμένες ντομάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Εισάγετε μαριναρισμένες φέτες τυριού και κομμάτια σχισμένου βασιλικού σε κάθε σχισμή.

περιχύστε τις ντομάτες με μπαλσάμικο πριν τις σερβίρετε.

empty alt

Επιδόρπια ανά τον κόσμο: Πώς τα απολαμβάνουν οι 10 πιο υγιείς λαοί;

Θα περίμενες ότι μιλώντας για τους πιο υγιείς λαούς του πλανήτη, θα απορρίπταμε από τη διατροφή τους τα γλυκά; Ότι η λέξη «επιδόρπιο» τους είναι παντελώς άγνωστη; Κι όμως, ένα υγιεινό πλαίσιο διατροφής μπορεί να περιλαμβάνει ΚΑΙ επιδόρπιο, αρκεί η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο.
empty alt

Για πόσο χρόνο διατηρείται φρέσκο το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να περισσέψει κρασί από ένα δείπνο, να το δοκιμάσεις μερικές ημέρες αργότερα και να απογοητευτείς τόσο, ώστε να αναρωτηθείς αν είναι το ίδιο με εκείνο που είχες πιει το πρώτο βράδυ.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

Wagashi: Στην Ιαπωνία φτιάχνουν τα ομορφότερα γλυκά στον κόσμο!

Κάθε ένα από αυτά είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα, που παίρνει το όνομά του από την ποίηση, από ιστορικά γεγονότα, ακόμα και από φυσικά αξιοθέατα.
empty alt

7 φαγητά που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
empty alt

Ζεστή ευτυχία… με γεύση σοκολάτα

Τώρα που το κρύο έπιασε για τα καλά, μία κούπα ζεστό γάλα, κακάο και νόστιμους συνδυασμούς θα ανεβάσει τη θερμοκρασία.
Back To Top