Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο. Αυτή η εκδοχή σερβιρίσματος που κόβεις τις ντομάτες σε βαθιές σχισμές, αναδεικνύει και εμφανισιακά και γευστικά την κλασική αυτή ιταλική συνταγή. Ιδανικό για πικνίκ, θερινά πάρτι στη βεράντα – ένα πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα σας χορτάσει απόλαυση.
ΥΛΙΚΑ:
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα (κατά προτίμηση bocconcini), κομμένη σε μικρούς κύκλους
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. καρυκεύματα (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, δυόσμο – αποξηραμένα)
1 κουτ. θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 ντομάτες μακρόστενες
6 φρέσκα φύλλα βασιλικού, σκισμένα
Μπαλσάμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συνδυάστε μοτσαρέλα, ελαιόλαδο, τα αποξηραμένα μυρωδικά και αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε για γεύση με πιπέρι και μαρινάρετε ενώ προετοιμάζετε τις ντομάτες.
Κόψτε κάθε ντομάτα σταυρωτά, σαν ακορντεόν, φροντίζοντας να μην το κόψετε μέχρι το τέλος.
Τοποθετήστε τις κομμένες ντομάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Εισάγετε μαριναρισμένες φέτες τυριού και κομμάτια σχισμένου βασιλικού σε κάθε σχισμή.
περιχύστε τις ντομάτες με μπαλσάμικο πριν τις σερβίρετε.