Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες. Όταν προσπαθείτε να είστε υγιείς, αλλά επιθυμείτε πραγματικά καλό ιταλικό φαγητό, φτιάξτε αυτό το χορτοφαγικό cauli Parm. Δεν θα απογοητευτείτε.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο κάθετα σε φέτες

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 φλ. σάλτσα μαρινάρα

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, χωρισμένη

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φύλλα βασιλικού, σκισμένα αν είναι μεγάλα

Θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού

kounparm

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε ένα στρώμα σε ένα φύλλο ψησίματος ή σε αντικολλητικό ταψί και αλείψτε και τις δύο πλευρές με λάδι. Αλατοπιπερώνετε.

Ψήστε, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι το κουνουπίδι να γίνει τρυφερό και χρυσαφένιο, περίπου 35 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και βάζετε σάλτσα μαρινάρα πάνω από κάθε φέτα κουνουπίδι. Πασπαλίστε με μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.

Επιστρέψτε στο φούρνο για να ψηθεί το κουνουπίδι μέχρι το τυρί να γίνει αφρώδες και χρυσαφένιο έχοντας λιώσει, περίπου 3 λεπτά. Πασπαλίστε τις φέτες με την υπόλοιπη παρμεζάνα, τα φύλλα βασιλικού και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.

empty alt

5 αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από κρητικά μοναστήρια

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

Η αγρότισσα που νοικιάζει… σαλιγκάρια για ταινίες και διαφημιστικά σποτ!

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Απλή σπιτική και απολαυστική ταραμοσαλάτα

Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού
Back To Top