Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες. Όταν προσπαθείτε να είστε υγιείς, αλλά επιθυμείτε πραγματικά καλό ιταλικό φαγητό, φτιάξτε αυτό το χορτοφαγικό cauli Parm. Δεν θα απογοητευτείτε.
ΥΛΙΚΑ:
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο κάθετα σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 φλ. σάλτσα μαρινάρα
1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, χωρισμένη
1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
1/4 φλ. φύλλα βασιλικού, σκισμένα αν είναι μεγάλα
Θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε ένα στρώμα σε ένα φύλλο ψησίματος ή σε αντικολλητικό ταψί και αλείψτε και τις δύο πλευρές με λάδι. Αλατοπιπερώνετε.
Ψήστε, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι το κουνουπίδι να γίνει τρυφερό και χρυσαφένιο, περίπου 35 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και βάζετε σάλτσα μαρινάρα πάνω από κάθε φέτα κουνουπίδι. Πασπαλίστε με μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.
Επιστρέψτε στο φούρνο για να ψηθεί το κουνουπίδι μέχρι το τυρί να γίνει αφρώδες και χρυσαφένιο έχοντας λιώσει, περίπου 3 λεπτά. Πασπαλίστε τις φέτες με την υπόλοιπη παρμεζάνα, τα φύλλα βασιλικού και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.