Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
Αυτή η εκδοχή alfredo με μπέικον σκόρδου είναι η απόλυτη απόλαυση της εβδομάδας, με ζουμερές γαρίδες, καπνιστό μπέικον και μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα που θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από απόλαυση.
Συνολικός χρόνος
25 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Ώρα μαγειρέματος
10 λεπτά
Απόδοση
4 μερίδες
Συστατικά
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
455 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (480 mL)
500 γρ. fettuccine, μαγειρεμένο
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (110 γρ.)
½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό (20 γρ.), ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή άλλο σκεύος σοτάρετε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και αδιαφανείς. Αφαιρέστε τις γαρίδες και το μπέικον από το σκεύος, αφήνοντας πίσω τυχόν λιπαρά από το μαγείρεμα του μπέικον.
Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο στο ίδιο σκεύος και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει.
Προσθέτετε την κρέμα και αφήνετε να πάρει μια βράση.
Μόλις πάρει βράση η κρέμα προσθέτετε το φετουτσίνι. Επιστρέψτε τις γαρίδες και το μπέικον στο σκεύος, μαζί με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να καλύψει όμορφα τις γαρίδες και τα ζυμαρικά.
Θερμίδες διατροφής: 2185 Λιπαρά: 125 γραμμάρια Υδατάνθρακες: 192 γραμμάρια Φυτικές ίνες: 9 γραμμάρια Σάκχαρα: 20 γραμμάρια Πρωτεΐνη: 103 γραμμάρια