Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers

Αυτή η εκδοχή alfredo με μπέικον σκόρδου είναι η απόλυτη απόλαυση της εβδομάδας, με ζουμερές γαρίδες, καπνιστό μπέικον και μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα που θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από απόλαυση.

Συνολικός χρόνος

25 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας

15 λεπτά

Ώρα μαγειρέματος

10 λεπτά

Απόδοση

4 μερίδες

Συστατικά

6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

455 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

½ μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (480 mL)

500 γρ. fettuccine, μαγειρεμένο

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (110 γρ.)

½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό (20 γρ.), ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή άλλο σκεύος σοτάρετε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και αδιαφανείς. Αφαιρέστε τις γαρίδες και το μπέικον από το σκεύος, αφήνοντας πίσω τυχόν λιπαρά από το μαγείρεμα του μπέικον.

Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο στο ίδιο σκεύος και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει.

Προσθέτετε την κρέμα και αφήνετε να πάρει μια βράση.

Μόλις πάρει βράση η κρέμα προσθέτετε το φετουτσίνι. Επιστρέψτε τις γαρίδες και το μπέικον στο σκεύος, μαζί με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να καλύψει όμορφα τις γαρίδες και τα ζυμαρικά.

Θερμίδες διατροφής: 2185 Λιπαρά: 125 γραμμάρια Υδατάνθρακες: 192 γραμμάρια Φυτικές ίνες: 9 γραμμάρια Σάκχαρα: 20 γραμμάρια Πρωτεΐνη: 103 γραμμάρια

empty alt

Νιώθετε κουρασμένοι; Φάτε μύδια!

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

4 tips για να φτιάξεις νόστιμα κεφτεδάκια

1. Αντί για γαλέτα, χρησιμοποίησε μουλιασμένο ψωμί: Μπορεί η γαλέτα να είναι η εύκολη λύση, αλλά το ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σου απίστευτα μαλακά.
empty alt

Μπορείς να ρίξεις στα κάρβουνα μια κατεψυγμένη μπριζόλα;

Και εκεί που δεν είχες κανονίσει τίποτα για Σάββατο βράδυ, βρίσκεσαι να περιμένεις επισκέψεις, αλλά το ψυγείο είναι σχεδόν άδειο.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
Back To Top