Μπορεί να έχεις συνηθίσει το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο άντε και τις μαρμελάδες για να αλείφεις το ψωμάκι σου στο πρωινό, έφτασε όμως η στιγμή να μάθεις για πιο έξυπνες και υγιεινές επιλογές.
Μπορεί να έχεις συνηθίσει το βούτυρο, το φιστικοβούτυρο άντε και τις μαρμελάδες για να αλείφεις το ψωμάκι σου στο πρωινό, έφτασε όμως η στιγμή να μάθεις για πιο έξυπνες και υγιεινές επιλογές. Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά και στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα θα βρεις σήμερα πολλές εναλλακτικές λύσεις για το πρωινό σου, που έχουν ως βάση τους ξηρούς καρπούς. Θα χαρίσουν διαφορετική γεύση στο πρωινό σου, αλλά και μια σειρά από διατροφικά στοιχεία για δύναμη και ευεξία όλη μέρα.
* Βούτυρο από αμύγδαλα. Κι όμως 28 g από γλυκό βιολογικό αμυγδαλοβούτυρο προσφέρουν 88% περισσότερο ασβέστιο για γερά κόκαλα απ’ ό,τι το φιστικοβούτυρο. Άπλωσε 2 κ.σ. σε μία ολικής άλεσης τορτίγια, βάλε από πάνω αποξηραμένα βατόμουρα, κομματάκια μπανάνας, μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι και τύλιξέ το.
* Βούτυρο από κάσιους. Με βελουτέ υφή, το νοστιμότατο βούτυρο από κάσιους έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό, ένα μέταλλο απαραίτητο για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και αιμοφόρα αγγεία και νεύρα. Βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων ½ της κούπας νιφάδες βρώμης με 1 φλ. νερό για 1 1/2-2 λεπτά. Έπειτα ανακάτεψε το πλιγούρι της βρόμης με μία κ.σ. βούτυρο από κάσιους, 1 κ.γλ. μέλι, 1 μέτριο μήλο κομμένο σε κομματάκια κα 1/4 κ.γλ. κανέλα ή μοσχοκάρυδο.
* Βούτυρο από φουντούκια. Η επάλειψη με αυτό το πλούσιο βούτυρο θα σου προσφέρει στο ξεκίνημα της μέρας βιταμίνη Ε, ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, που μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης. Σε ένα μικρό μπολ, ανάμειξε 1/2 φλ. βούτυρο από φουντούκι με μία κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γλ. κακάο χωρίς ζάχαρη. Ανακάτεψέ τα καλά και χρησιμοποίησε το μείγμα για την επάλειψη της βάφλας σου, του τοστ ή της τηγανίτας σου.
Πηγή: allyou.gr