Εμφανίστηκε στην αγορά μόλις πριν από δύο χρόνια, αλλά το Cornish Ken, ένα τυρί της βρετανικής εταιρείας Lynher Dairies Cheese Company, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 3.000 άλλα, από 34 χώρες, στον 30ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τυριού και να κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.
«Ήταν η πιο απίστευτη έκπληξη και τεράστια ανταμοιβή για όσους δουλεύουν σκληρά στη γαλακτοκομική εταιρεία μας», σχολίαζε η ιδιοκτήτρια του brand, Catherine Mead.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ένα ιταλικό τυρί, το Italian Blu Di Bufala της Quattro Portoni Caseificio.
Μια επιτροπή 230 ατόμων δοκίμασε χιλιάδες τυριά αξιολογώντας τα σύμφωνα με κριτήρια όπως το σώμα, το χρώμα, η υφή και, κυρίως, η γεύση.
Το μόνο μειονέκτημα; Θα πρέπει να περιμένουμε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια για να το δοκιμάσουμε, γιατί το Kern χρειάζεται 16 μήνες για να ωριμάσει. Όσοι πάντως το έχουν γευτεί μιλούν για ένα τυρί τύπου Γκούντα, το οποίο όμως έχει επίσης μια βουτυρώδη γεύση με νότες καραμέλας και πικάντικο άρωμα.