Στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας, γνωστή και ως «la grassa» («η στρουμπουλή») για τον πλούτο και τις τοπικές λιχουδιές της, πατρίδα για τα τορτελίνια, την Παρμεζάνα, το προσούτο και το βαλσαμικό ξίδι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στα ζυμαρικά.


Στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας, γνωστή και ως «la grassa» («η στρουμπουλή») για τον πλούτο και τις τοπικές λιχουδιές της, πατρίδα για τα τορτελίνια, την Παρμεζάνα, το προσούτο και το βαλσαμικό ξίδι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στα ζυμαρικά.

Το FICO Eataly World, ή FICO εν συντομία, το οποίο ιδρύθηκε από τον Γουίλι Γουόνκα των ζυμαρικών, τον Oscar Farinetti, περιλαμβάνει εστιατόρια, καταστήματα, εργαστήρια, προθήκες με προϊόντα, διάφορες εκθέσεις, αλλά και μία φάρμα. Ο επισκέπτης μπορεί να το περιηγηθεί είτε με τα πόδια είτε με ένα τρενάκι είτε με κάποιο από τα εκατοντάδες τρίκυκλα που διατίθενται σε αυτόν το χώρο, εξοπλισμένα με ξύλινα καλαθάκια για να μεταφέρει τα ψώνια του.

Υπάρχει ακόμα και μια καμάρα φτιαγμένη από κουτάκια ντοματοπελτέ, ιδανική για ινσταγκραμικές πόζες.

Σίγουρα όμως το βασικό αξιοθέατο είναι το φαγητό. Εδώ μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει επιδείξεις παρασκευής ζυμαρικών, να δοκιμάσει τοπικά πιάτα αλλά και κρασιά, και να μάθει για τα στάδια ωρίμανσης των τυριών και των αλλαντικών.

«Ο Farinetti στοχεύει σε 6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, 2 εκατομμύρια από αυτούς τουρίστες», γράφει σε σχετικό ρεπορτάζ το Bloomberg, που είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο χώρο πριν από τα εγκαίνια στα μέσα Νοεμβρίου.

«Μέχρι στιγμής, οι Ιταλοί με τους οποίους έχουμε μιλήσει κρατούν χλιαρή στάση απέναντι σε αυτό το έργο – προσθέτει το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Εξάλλου, μπορούν να παρακολουθήσουν την παρασκευή ζυμαρικών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Όμως τα καταστήματα και τα εστιατόρια στο εσωτερικό του είναι ένα δέλεαρ: κάποια προσφέρονται για μια ρομαντική βραδιά, ενώ άλλα για οικογενειακές εξόδους».

empty alt

Το μυστικό που βοήθησε την Oprah Winfrey να χάσει 20 κιλά

Η Oprah Winfrey πάλευε με τη ζυγαριά της για πολλά χρόνια. Μέχρι που, επιτέλους κατάφερε να χάσει 20 ολόκληρα κιλά.
empty alt

«Βιολογική γεωργία και ασφάλεια τροφίμων… απ’ το χωράφι στο ράφι»

Τι είναι τα βιολογικά προϊόντα; Πώς παράγονται; Είναι ασφαλή; Στις διαλέξεις που γίνονται στο ΚΙΠΣΝ μαθαίνουμε τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, ενημερωνόμαστε για τους κανόνες παραγωγής των προϊόντων της, τους ελέγχους που γίνονται και πώς να ξεχωρίζουμε τα βιολογικά προϊόντα στο ράφι.
empty alt

Burger Fest 2017: 18 – 21 Μαΐου στην Τεχνόπολη

Το food festival της Αθήνας αφιερωμένο στο burger επιστρέφει 18 έως 21 Μαΐου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, και οι οπαδοί των burgers το περιμένουν πώς και τι! Τα Burger Houses που θα συμμετάσχουν στο Burger Fest ‘17 είναι τα εξής: – Barbeque Franklyn Smokehouse – Beerger […]
empty alt

Η εφαρμογή που φέρνει πιο κοντά το κρασί με το τυρί!

Για εκείνους που συχνά έρχονται αντιμέτωποι με το αιώνιο δίλημμα, ποιο κρασί να επιλέξω για κάθε τυρί, η λύση είναι απλή: app ή ελληνικά εφαρμογή.
empty alt

Ο Μάγειρας του Αιώνα

Αποχαιρετάμε τον Paul Bocuse, τον «μάγειρα του αιώνα» όπως τον χαρακτήρισε το 2011 ο οδηγός Gault et Millau, που πέθανε πριν λίγες ώρες σε ηλικία 91 ετών.
empty alt

Το S.Pellegrino και το Acqua Panna στηρίζουν την υψηλή γαστρονομία

Τα αγαπημένα fine dining νερά S.Pellegrino και Acqua Panna, η επιλογή των κορυφαίων εστιατορίων και σεφ διεθνώς, έδωσαν φέτος δυναμικό «παρών» σε δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής γαστρονομίας.
empty alt

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ από τη MISKO! Ο πιο νόστιμος διαγωνισμός… μόλις ξεκίνησε!

Η MISKO, η αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών, κάνει τη ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ με τον πιο γευστικό διαγωνισμό και πολλά πλούσια δώρα! Ο διαγωνισμός ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το […]
empty alt

Τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ με νέα ταυτότητα!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά, της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε., που για περισσότερα από 50 χρόνια προσφέρουν σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό φρέσκα αυγά από κότες ταϊσμένες με αγνές πρώτες ύλες, μας συστήνονται ξανά με νέο λογότυπο και νέο tagline καθώς και νέες συσκευασίες δίνοντας έμφαση στον τόπο προέλευσης...
Back To Top