Πλαστικά μπουκάλια, καλλυντικά, παιδικά προϊόντα και συσκευασίες τροφίμων μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα.
Πλαστικά μπουκάλια, καλλυντικά, παιδικά προϊόντα και συσκευασίες τροφίμων μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα. Αυτό υποστηρίζει νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Την ευθύνη της παρενέργειας έχουν η δισφαινόλη Α (ΒΡΑ) και άλλες χημικές ουσίες EDC, που υπάρχουν στις συσκευασίες που χρησιμοποιούνται καθημερινά όπως οι παραπάνω.