Εσείς τι ώρα ξυπνάτε. Πρωί ή… μεσημέρι; Μάθετε ότι όσοι βάζουν το ξυπνητήρι τους νωρίς το πρωί, και πέφτουν για ύπνο επίσης πιο νωρίς, ενστικτωδώς επιλέγουν μια πιο υγιεινή διατροφή στη διάρκεια της μέρας.

Εσείς τι ώρα ξυπνάτε. Πρωί ή… μεσημέρι; Μάθετε ότι όσοι βάζουν το ξυπνητήρι τους νωρίς το πρωί, και πέφτουν για ύπνο επίσης πιο νωρίς, ενστικτωδώς επιλέγουν μια πιο υγιεινή διατροφή στη διάρκεια της μέρας. Αντίθετα, όσοι τα κάνουν όλο πιο αργά -και το ξύπνημα και τον ύπνο- τρώνε συνήθως πιο ανθυγιεινά, σύμφωνα με νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μίρκα Μαουκόνεν του Φινλανδικού Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία και την Ευεξία στο Εσλίνκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας «Obesity», σύμφωνα με τους «New York Times», ανέλυσαν στοιχεία για 1.854 άτομα ηλικίας 25 έως 74 ετών, συσχετίζοντας τις διατροφικές συνήθειές τους με τις συνήθειές τους για τον ύπνο.

Οι συμμετέχοντες χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες, τους πρωινούς και τους νυχτερινούς τύπους. Διαπιστώθηκε ότι τις καθημερινές οι βραδινοί τύποι έτειναν να τρώνε τροφές με περισσότερη ζάχαρη, λίπη (και κορεσμένα), καθώς και υδατάνθρακες.

Τα σαββατοκύριακα, οι διαφορές ήταν ακόμη μεγαλύτερες, καθώς οι βραδινοί τύποι έτρωγαν σαφώς περισσότερα λίπη και ζάχαρη σε σχέση με τους πρωινούς τύπους. Επιπλέον οι πρώτοι έτρωγαν σε πιο ακανόνιστες ώρες, καθώς και διπλάσια σνακ σε σχέση με τους δεύτερους.

«Οι βραδινοί τύποι είναι πιο επιρρεπείς στο να ζουν ενάντια στον εσωτερικό βιολογικό χρόνο τους. Η κοινωνία μας όμως είναι κατά βάση δομημένη έτσι ώστε να ταιριάζει καλύτερα τους πρωινούς τύπους», δήλωσε η Μαουκόνεν, η οποία συνέστησε στους νυχτερινούς τύπους να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση στο τι τρώνε και πότε.

empty alt

Η άμυνα της κανέλας

Ένα ακόμη ευεργετικό αποτέλεσμα της κανέλας φέρνουν στο φως επιστήμονες από της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.
empty alt

Ποιο ελληνικό νησί ψήφισε η Telegraph για το φαγητό του;

Οι ειδικοί της Telegraph ταξίδεψαν, ερεύνησαν και προτείνουν τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά, με κριτήριο τι είδους διακοπές θέλει να κάνει κανείς.
empty alt

25-28 Μαΐου: Η 2η Γιορτή Μπίρας του Βύρωνα

Σε λίγες μέρες η 2η Γιορτή Μπίρας του Βύρωνα ανοίγει τις πύλες της στο θέατρο Βράχων, με ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις και μουσικά σχήματα που θα παίξουν ζωντανά και θα μετατρέψουν το beerfest σε μια μεγάλη γιορτή! Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν πάνω από 20 μικροζυθοποιεία από διάφορες περιοχές […]
empty alt

Πέταξε από σήμερα το χαρταετό της Καθαράς Δευτέρας και βοήθησε την ΕΛΕΠΑΠ!

Φέτος η Καθαρά Δευτέρα ήρθε… τον Ιανουάριο για τον Μακεδονικό Χαλβά, που στις 29/1 μεταμόρφωσε το χώρο του εστιατορίου Hide & Seek All Day Bar-Restaurant στο Χαλάνδρι σε Καθαροδευτεριάτικο τοπίο! Χαρταετοί, συνθέσεις από φρέσκα λουλούδια, νηστίσιμοι μεζέδες και ελληνική μουσική προσκάλεσαν τους...
empty alt

Εσύ θα δοκίμαζες αυτή την τούρτα;

Στην εποχή των αλλόκοτων διατροφικών τάσεων, μάλλον δεν μας κάνει εντύπωση μία ακόμα που έκανε την εμφάνισή της στο δυτικό κόσμο: η τούρτα από κρέας, που έγινε διάσημη όταν παρουσιάστηκε στη δημοφιλή αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής At Home with Amy Sedaris.
empty alt

Διεθνές βραβείο για το Εν Ελλάδι Pork Steak της Creta Farms

Το ελληνικό προϊόν διακρίθηκε στην κατηγορία της Ανώτερης Γεύσης.
empty alt

Κοζανίτικη Πρωτόπιτα από την alfa

Μια πολύ ξεχωριστή αλμυρή βασιλόπιτα, με παραμυθένια γεύση και μαγική ιστορία κυκλοφορεί η alfa: λέγεται Κοζανίτικη Πρωτόπιτα και διαδίδει σε όλη την Ελλάδα ένα πρωτοχρονιάτικο έθιμο της Κοζάνης – της πόλης όπου, έφηβος ακόμη, ο Αθανάσιος Κουκουτάρης έβαλε τα θεμέλια για την ίδρυση της...
empty alt

Ηπειρώτικα Αυγά: Παστεριωμένο 100% Ασπράδι Αυγού…με Ονομασία Προέλευσης!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε. προσφέρουν στην ελληνική αγορά τη Νο1 πηγή πρωτεΐνης από φρέσκα αυγά με ονομασία προέλευσης! Το παστεριωμένο 100% ασπράδι αυγού κυκλοφορεί στην αγορά από τα Ηπειρώτικα Αυγά σε χαρτοκυτίο Pure Pak για τη διασφάλιση της ασφάλειας του προϊόντος και...
Back To Top