«Καμπανάκι» έκρουσαν οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές γλυκών και μπισκότων την Γαλλία λόγω της τεράστιας αύξησης στην τιμή του βούτυρου τον τελευταίο χρόνο που φαίνεται να «απειλεί» σοβαρά πλέον τα διάσημα γαλλικά κρουασάν, τα μπριός, τις τάρτες και όλη την παραγωγή γλυκών! Ο Γενικός Γραμματέας των κατασκευαστών […]
«Καμπανάκι» έκρουσαν οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές γλυκών και μπισκότων την Γαλλία λόγω της τεράστιας αύξησης στην τιμή του βούτυρου τον τελευταίο χρόνο που φαίνεται να «απειλεί» σοβαρά πλέον τα διάσημα γαλλικά κρουασάν, τα μπριός, τις τάρτες και όλη την παραγωγή γλυκών!
Ο Γενικός Γραμματέας των κατασκευαστών μπισκότων και γλυκών στη Γαλλία (ναι, είναι τόσο οργανωμένοι στη Γαλλία!) Φαμπιέν Καστανιέρ είπε ότι από τον περσινό Μάιο οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 92% για το βούτυρο που μπορεί να αποτελεί και το ένα τέταρτο των υλικών μίας συνταγής.
Πλέον, υπάρχει ο κίνδυνος σοβαρών ελλείψεων σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, που ζητούν να μετακυλήσουν το πρόσθετο κόστος στον καταναλωτή.
Σύμφωνα με τον Καστανιέρ, το πρόσθετο κόστος σε ετήσια βάση εκτιμάται σε 68 εκατομμύρια ευρώ για τους αρτοποιούς και τους ζαχαροπλάστες σε σχέση με το 2016, ενώ έκανε λόγο για «αφόρητη οικονομική πίεση».
«Η κατάσταση δυστυχώς θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες με υπαρκτό τον κίνδυνο να υπάρξουν διαταραχές στον εφοδιασμό του βουτύρου» τόνισε.
Όπως φαίνεται, ή θα δυσκολευόμαστε στο εξής να βρούμε γαλλικά κρουασάν ή θα τα πληρώνουμε «χρυσάφι»….