Στην εποχή που οι ζωηρόχρωμες τροφές κερδίζουν πόντους προτίμησης απλώς και μόνο για τη φωτογένειά τους, από το μαύρο παγωτό με ενεργό άνθρακα μέχρι τα καταπράσινα σμούθι με σπιρουλίνα, έρχεται το ροζ μαρούλι να προστεθεί στην παλέτα της διατροφής μας.

Στην εποχή που οι ζωηρόχρωμες τροφές κερδίζουν πόντους προτίμησης απλώς και μόνο για τη φωτογένειά τους, από το μαύρο παγωτό με ενεργό άνθρακα μέχρι τα καταπράσινα σμούθι με σπιρουλίνα, έρχεται το ροζ μαρούλι να προστεθεί στην παλέτα της διατροφής μας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ποικιλία ραντίτσιο, ένα ιταλικό λαχανικό που χαρακτηρίζεται από σκληρά και κάπως πικρά φύλλα. Το ροζ ραντίτσιο, ειδικότερα, γνωστό και με την κάπως ποιητική ονομασία La Rosa del Veneto (Το Ρόδο του Βένετο), χαρακτηρίστηκε από το γαστρονομικό site Bon Appetit για το 2017 «λαχανικό της χρονιάς».

Όπως προδίδει και το όνομά του, καλλιεργείται κυρίως στο Βένετο της Ιταλίας και η συγκεκριμένη, ροζ ποικιλία είναι ελαφρώς πιο γλυκιά από το «συμβατικό» ραντίτσιο και ιδανική για σαλάτες.

«Το ραντίτσιο δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά το ροζ είναι της μόδας, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτή την τάση να μπαίνει στο παιχνίδι», σχολιάζει σχετικά ο Αμερικανός σεφ Zach Zeidman και προσθέτει: «Είναι ένα πολύ στιβαρό λαχανικό, οπότε μπορείτε να το καρυκεύσετε με ό,τι θέλετε, αφού κρατάει καλά τα άλλα υλικά».

«Αρχίστε με πιο στεγνά υλικά, όπως αλάτι και ξύσμα λεμονιού και μόλις απλωθούν ομοιόμορφα προσθέστε υγρά υλικά, όπως χυμό λεμονιού, ξίδι και ελαιόλαδο να καλύψουν τα φύλλα», συμβουλεύει ο Zeidman. Για το φινίρισμα, το Café Altro Paradiso με το οποίο συνεργάζεται ο σεφ προτείνει φρέσκα βότανα και ένα ωμό αυγό, το οποίο θα δώσει μια πλούσια, κρεμώδη υφή.

empty alt

Μαστίχα Χίου κατά της χοληστερίνης

“Η μαστίχα Χίου θα αποτελέσει σύντομα μία εναλλακτική επιλογή σε άτομα με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, που δεν επιθυμούν ή δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν φαρμακευτική αγωγή”.
empty alt

Cloud eggs: Η νέα μανία του Instagram

To 2016 ήταν η χρονιά του sushi burger- το 2017 φαίνεται να ανήκει στο cloud egg! Αυτά τα αυγά έχουν γίνει το νέο trend που τρως για πρωινό και σου φτιάχνει τη διάθεση καθώς ο κρόκος στη μέση αντιπροσωπεύει τον ήλιο και τα φουσκωμένα ασπράδια μοιάζουν με […]
empty alt

5,6,7/5: Η 2η Gourmet Exhibition στη Θεσσαλονίκη

Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης πριν από έναν χρόνο, η 2η Gourmet Exhibition επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων και αξίζει να τη μάθουν τόσο επαγγελματίες όσο και λάτρεις της γεύσης.
empty alt

Τα ανθισμένα ντόνατς!

  Γλυκά ή λουλούδια; Αν αναρωτιέσαι τι να προσφέρεις σε κάποιον που αγαπάς, η νέα τάση έρχεται να σου δώσει την απάντηση! Θέλεις να πάρεις κάτι όμορφο στη μαμά σου για τη Γιορτή της Μητέρας, και δεν ξέρεις τι.
empty alt

Περισσότερα χρήματα της γενιάς των Μιλένιαλ πηγαίνουν στον καφέ παρά στην αποταμίευση

Αν δεν μπορείς να φανταστείς την ημέρα σου χωρίς δύο (και τρία και τέσσερα….) φλιτζάνια καφέ, τότε είσαι ένας άξιος εκπρόσωπος της γενιάς των Μιλένιαλ.
empty alt

Επιστρέφει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζυμαρικών!

Το Pasta World Championship της διάσημης και πολυαγαπημένης ιταλικής μάρκας ζυμαρικών Barilla επιστρέφει στις 24 – 25 Οκτωβρίου και υπόσχεται να σου… γαργαλίσει τον ουρανίσκο! Για 7η συνεχόμενη χρονιά, 18 ταλαντούχοι σεφ ηλικίας μέχρι 35 ετών θα λάβουν μέρος στη διήμερη γαστριμαργική πρόκληση,...
empty alt

Ελληνικές γεύσεις με παγκόσμια λάμψη αποκλειστικά στα ΑΒ

Έξι προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που ανήκουν στις σειρές «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» και «ΑΒ Επιλογή», ξεχώρισαν στο φετινό διαγωνισμό του International Taste Institute.
empty alt

Τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ με νέα ταυτότητα!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά, της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε., που για περισσότερα από 50 χρόνια προσφέρουν σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό φρέσκα αυγά από κότες ταϊσμένες με αγνές πρώτες ύλες, μας συστήνονται ξανά με νέο λογότυπο και νέο tagline καθώς και νέες συσκευασίες δίνοντας έμφαση στον τόπο προέλευσης...
Back To Top