Στην εποχή που οι ζωηρόχρωμες τροφές κερδίζουν πόντους προτίμησης απλώς και μόνο για τη φωτογένειά τους, από το μαύρο παγωτό με ενεργό άνθρακα μέχρι τα καταπράσινα σμούθι με σπιρουλίνα, έρχεται το ροζ μαρούλι να προστεθεί στην παλέτα της διατροφής μας.

Στην εποχή που οι ζωηρόχρωμες τροφές κερδίζουν πόντους προτίμησης απλώς και μόνο για τη φωτογένειά τους, από το μαύρο παγωτό με ενεργό άνθρακα μέχρι τα καταπράσινα σμούθι με σπιρουλίνα, έρχεται το ροζ μαρούλι να προστεθεί στην παλέτα της διατροφής μας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ποικιλία ραντίτσιο, ένα ιταλικό λαχανικό που χαρακτηρίζεται από σκληρά και κάπως πικρά φύλλα. Το ροζ ραντίτσιο, ειδικότερα, γνωστό και με την κάπως ποιητική ονομασία La Rosa del Veneto (Το Ρόδο του Βένετο), χαρακτηρίστηκε από το γαστρονομικό site Bon Appetit για το 2017 «λαχανικό της χρονιάς».

Όπως προδίδει και το όνομά του, καλλιεργείται κυρίως στο Βένετο της Ιταλίας και η συγκεκριμένη, ροζ ποικιλία είναι ελαφρώς πιο γλυκιά από το «συμβατικό» ραντίτσιο και ιδανική για σαλάτες.

«Το ραντίτσιο δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά το ροζ είναι της μόδας, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτή την τάση να μπαίνει στο παιχνίδι», σχολιάζει σχετικά ο Αμερικανός σεφ Zach Zeidman και προσθέτει: «Είναι ένα πολύ στιβαρό λαχανικό, οπότε μπορείτε να το καρυκεύσετε με ό,τι θέλετε, αφού κρατάει καλά τα άλλα υλικά».

«Αρχίστε με πιο στεγνά υλικά, όπως αλάτι και ξύσμα λεμονιού και μόλις απλωθούν ομοιόμορφα προσθέστε υγρά υλικά, όπως χυμό λεμονιού, ξίδι και ελαιόλαδο να καλύψουν τα φύλλα», συμβουλεύει ο Zeidman. Για το φινίρισμα, το Café Altro Paradiso με το οποίο συνεργάζεται ο σεφ προτείνει φρέσκα βότανα και ένα ωμό αυγό, το οποίο θα δώσει μια πλούσια, κρεμώδη υφή.

empty alt

Τα γονίδια φταίνε

Για τις ιδιοτροπίες που εκδηλώνει το παιδί στο φαγητό φταίνε τα γονίδια. Αυτό υποστηρίζει διεθνή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Child Psychology and Psyshiatry.
empty alt

Μόνο για σήμερα, μπορείς να κάνεις δικά σου αυτά τα ποτήρια από… τυρί

Αναρωτιέσαι τι δώρο θα κάνεις σε ένα φίλο που αγαπά το αλκοόλ και το καλό τυρί και μπορείς να διαθέσεις ένα… τουλάχιστον γενναιόδωρο ποσό; Τότε, σου έχουμε την τέλεια πρόταση.
empty alt

Το fidget spinner στην υπηρεσία της γαστρονομίας

Θα τα βρεις στα χέρια σχεδόν όλων των παιδιών (και πολλών ενηλίκων για να είμαστε ειλικρινείς…) που κάνουν πλέον διαγωνισμό ποιο θα έχει τα πιο πολλά.
empty alt

Η 24η Μαΐου είναι αφιερωμένη στο λατρεμένο Bánh mì

Αυτό το σάντουιτς θέλεις να το δοκιμάσεις. Πώς το ξέρω; Μα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γαστρονομικά trends διεθνώς.
empty alt

Στο Παρίσι άνοιξε πρόσφατα ένα εστιατόριο γυμνιστών

Το O’Naturel, που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι, σερβίρει ένα μενού κλασικής γαλλικής κουζίνας, που περιλαμβάνει φουά γκρα και κρεμ μπριλέ.
empty alt

Τα Marks & Spencer Food σε ταξιδεύουν γευστικά στην Ιταλία!

Ο Σεπτέμβριος είναι πλέον εδώ και τα Marks & Spencer Food προτείνουν γεύσεις με ιταλική φινέτσα. Δοκιμάστε σπαγγέτι με λαχταριστή Sause Carbonara, μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη.
empty alt

Πέταξε από σήμερα το χαρταετό της Καθαράς Δευτέρας και βοήθησε την ΕΛΕΠΑΠ!

Φέτος η Καθαρά Δευτέρα ήρθε… τον Ιανουάριο για τον Μακεδονικό Χαλβά, που στις 29/1 μεταμόρφωσε το χώρο του εστιατορίου Hide & Seek All Day Bar-Restaurant στο Χαλάνδρι σε Καθαροδευτεριάτικο τοπίο! Χαρταετοί, συνθέσεις από φρέσκα λουλούδια, νηστίσιμοι μεζέδες και ελληνική μουσική προσκάλεσαν τους...
empty alt

Χρυσό βραβείο για την Μπατζίνα της Χρυσής Ζύμης

Χρυσό βραβείο απέσπασε η Μπατζίνα της Χρυσής Ζύμης για την Καμπάνια Λανσαρίσματος στα Σελφ Σέρβις Excellence Awards 2018.
Back To Top