Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Απρόσμενοι συνδυασμοί υλικών δημιουργούν ένα εξωτικό πιάτο.

Υλικά:

1 ½ κιλό χοιρινές μπριζόλες από το λαιμό

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο

250 γρ. μανιτάρια κομμένα στη μέση

2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 ml maple syrup

5 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

150 ml ζεστός ζωμός λαχανικών

400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα

5 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις μπριζόλες σε μικρά κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε πυρίμαχο αντικολλητικό σκεύος για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά ώσπου να να ροδίσουν απ’όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε σε πιατέλα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το τσίλι για 7-10 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά. Αδειάζουμε πάλι τις μπριζόλες στο σκεύος, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Περιχύνουμε με το σιρόπι, το ξίδι από κρασί και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια, τα βράζουμε για 10-15 λεπτά, τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και τα μοιράζουμε σε κολοκύθες που έχουμε αδειάσει από τη σάρκα τους. Σερβίρουμε σε ρύζι, ανακατεμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Μπριάμ

Μάθετε να εκτελείτε με ακρίβεια το κλασικό φαγητό της μαμάς.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
empty alt

Pancakes με τυρί

Πανεύκολα, νόστιμα και αφράτα pancakes.
empty alt

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Γλυκό ρυζόγαλο με φουντούκια και καφέ

Ξεχάστε τα βαρετά ρυζόγαλα!
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
Back To Top