Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Υλικά:

200 γρ. μαρμελάδα ανανά ή μάνγκο

200 γρ. μαρμελάδα από φρούτα του δάσους

200 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο

200 γρ. μαρμελάδα από φράουλα

280 γρ. ζάχαρη

80 γρ. maizena

Χυμό από 3 λεμόνια

50 γρ. ζελατίνη μουσκεμένη σε κρύο νερό

Οδηγίες:

Παίρνουμε 4 κατσαρολάκια και βάζουμε σε κάθε ένα τις μαρμελάδες ξεχωριστά. Προσθέτουμε στο καθένα 70 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. νερό, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 20 γρ. maizena και σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν οι μαρμελάδες και να ανακατευτούν τα υλικά. Μόλις ξεκινήσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τη ζελατίνη που έχουμε μοιράσει στα τέσσερα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Παίρνουμε τα φορμάκια στο σχήμα που μας αρέσει, ρίχνουμε μέσα λίγο από τα μείγματά μας, ξεχωριστά το κάθε χρώμα, και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Σερβίρονται σαν καραμελίτσες.

empty alt

Κανελόνια με ραδίκια και πατάτες

Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.
empty alt

Βελουτέ από κολοκυθάκια

Τηγανιτά, βραστά... τώρα και σούπα βελουτέ.
empty alt

Κεφτεδάκια με βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό.
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Τα πουγκάκια της αγάπης

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
Back To Top