Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Απολαυστικό ακόμα και σκέτο!

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι

30 γρ. μαγιά νωπή

600 ml νερό χλιαρό

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ζάχαρη

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ελιές μαύρες ψιλοκομμένες

1 κ.γ. δυόσμο ξερό

Ελαιόλαδο για επάλειψη

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Αφήνουμε 10 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώνουμε με το γάντζο σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μία λεία και ελαστική ζύμη. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και ρίχνουμε μέσα τις ελιές και το δυόσμο. Γυρίζουμε λίγες φορές ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τοποθετούμε τη ζύμη σε μία λεκάνη που έχουμε περάσει με ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 4 ίσα κομμάτια, πλάθουμε και αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί. Τοποθετούμε μέσα τα ψωμάκια, τα χαράσσουμε σε 1-2 σημεία και τα κρατάμε έξω για 30 λεπτά. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα ψωμιά για 40-50 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσουν.

empty alt

Κουνέλι με πιπεριές και κρεμμύδια

Εχει τους φαν του αυτό το πιάτο αλλά σε αυτή την εκδοχή θα αποκτήσει και άλλους.
empty alt

Κοτολέτες α λα μιλανέζε

Βάλτε τη νοστιμιά στο τραπέζι σας με τραγανές και παναρισμένες κοτολέτες.    
empty alt

Ριζότο με ρόδι

Ένα πιάτο γρήγορο, γλυκό και ξεχωριστό στη γεύση και το χρώμα.
empty alt

Ποπ κορν με σοκολάτα και καρύδα

Απίθανα ποπ κορν με σοκολάτα και καρύδα. Θα τα λατρέψουν όλοι!
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Γαλοπούλα με σέλινο και πατάτες

Βάλτε στην κατσαρόλα το καλύτερο κομμάτι γαλοπούλας μαζί με σέλινο, πατάτες και άλλα μυρωδικά.
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
Back To Top