Δύσκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.

Υλικά:

1 φιλέτο (800-900γρ)

200 γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες

400 γρ. μανιτάρια champignon de Paris λεπτοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

20 γρ. βούτυρο

6 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρόκος αυγού

30 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φύλλο σφολιάτα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε απ’όλες τις μεριές μέχρι να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε, αλατοπιπερώνουμε και μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά πασπαλίζουμε με αυτήν το φιλέτο. Ανοίγουμε τη σφολιάτα απλώνουμε τις φέτες προσούτο στο κέντρο, βάζουμε στη μέση λίγο από την κρέμα μανιταριών και επάνω βάζουμε το φιλέτο. Το τυλίγουμε καλά και σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο με την κρέμα γάλακτος και με ένα πινέλο το αλείφουμε όλο. Βάζουμε το φιλέτο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180° για 30-35 λεπτά. (Αν θέλουμε το φιλέτο πιο καλά ψημένο, αρχικά το αφήνουμε να ψηθεί περισσότερο στο τηγάνι).

empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Mini cheesecake

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.
empty alt

Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό

Το πάθος ανοίγει με την όρεξη...
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Ρολάκια κοτόπουλου

Γεμιστά ρολάκια κοτόπουλο με μπέικον και λαχανικά. Δεν αντιστέκεσαι με τίποτα!
Back To Top