Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.

Υλικά:

1 κιλό μεγάλες γαρίδες

Λίγο αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

3 κ.σ. βούτυρο

Ξύσμα από 1 λεμόνι και φετούλες λεμονιού για το γαρνίρισμα

Για τη μαρινάδα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

3 τσίλι σε ροδέλες

2 κ.γ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες:

Ξεβγάζουμε τις γαρίδες με κρύο νερό, τις βάζουμε σε ρηχό σκεύος και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τσίλι και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τις γαρίδες. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2 ώρες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες με τη μαρινάδα και βράζουμε για 2 λεπτά - μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες. Μεταφέρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το ξύσμα και τις φετούλες λεμονιού και σερβίρουμε με μαγιονέζα και χυμό από λεμόνι.

empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
empty alt

Μπουτάκια κοτόπουλο με σκόρδο και λεμόνι

Αρωματικό εύγεστο πιάτο που πρωταγωνιστεί το κορόπουλο.
empty alt

Μελιτζάνα με φιλέτο χοιρινού με μυρωδικά

Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Τοστ vegan

Ένα τοστ που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες. εξαιρετική επιλογή για περίοδο νηστείας.
empty alt

Σαλάτα με κριθαράκι και λαχανικά

Μια εναλλακτική σαλάτα που τα υλικά της μπορούν να την κάνουν και κυρίως "ελαφρύ" γεύμα.
empty alt

Κρέμα καραμελέ

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
Back To Top