Μέτρια | Μερίδες : 3 | 15.01-18.30 |
Γεύση από θάλασσα που μεταμορφώνει τα ζυμαρικά.
Υλικά:
300 γρ. Barilla Spaghetti
400 γρ. λαχανικά κομμένα julien(100 γρ. καρότο, 100 γρ. κρεμμύδι, 100 γρ. κολοκυθάκια, 50 γρ. σέλινο και 50 γρ. πιπεριά)
400 γρ. πεσκανδρίτσα κομμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι σαφράν
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζωμό λαχανικών
50 γρ. λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το ψάρι, αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το σαφράν και ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε ακόμα 2 – 3 λεπτά να βράσουν. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε 1 – 2 λεπτά ώσπου να δέσει και σερβίρουμε