Εύκολη | Μερίδες : 4 | 10.01-12.30 |
Κλασική και πεντανόστιμη σαλάτα.
Υλικά:
400 γρ. φιλέτο από κοτόπουλο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1 μαρούλι
2 αυγά βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα
Την καρδιά από 1 σέλινο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη και κομμένη σε κομμάτια
100 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε φλοίδες
100 γρ. μαγιονέζα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φιλέτα από κοτόπουλο. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Πλένουμε το μαρούλι και το σέλινο και τα κόβουμε. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σαλάτα, το κοτόπουλο, τα αυγά, την πιπεριά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με τη μαγιονέζα και τις φλοίδες τυριού.