Μέτρια | Μερίδες : 4 | 18.31-21.00 |
Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.
Υλικά
400 γρ. λινγκουίνι
200 γρ. σολομό καπνιστό κομμένο σε λωρίδες
100 γρ. καβουρόψιχα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα από 1 λεμόνι
50 γρ. ζωμό λαχανικών
150 γρ. μιρεπουά (κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, μαϊντανό)
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κονιάκ
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μιρεπουά. Τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ρεντουΐρει (να ψηθούν λίγο τα λαχανικά). Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στο τέλος ρίχνουμε το σολομό και την καβουρόψιχα. Αφήνουμε έως ότου να ζεσταθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Linguine, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.