Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.

Υλικά

400 γρ. λινγκουίνι

200 γρ. σολομό καπνιστό κομμένο σε λωρίδες

100 γρ. καβουρόψιχα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

ξύσμα από 1 λεμόνι

50 γρ. ζωμό λαχανικών

150 γρ. μιρεπουά (κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, μαϊντανό)

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. κονιάκ

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μιρεπουά. Τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ρεντουΐρει (να ψηθούν λίγο τα λαχανικά). Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στο τέλος ρίχνουμε το σολομό και την καβουρόψιχα. Αφήνουμε έως ότου να ζεσταθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Linguine, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

 

empty alt

Φιλέτο σε κρούστα

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.
empty alt

Στόλεν

Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό από τη Δρέσδη της Γερμανίας. Απίθανο και εξαιρετικό κέικ σε γεύση και εμφάνιση.
empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
Back To Top