Μέτρια   Μερίδες : 8   18.31-21.00  

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι

150γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 κρόκους αυγών

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

250 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας

1 αυγό για το άλειμμα

Οδηγίες:

Ρίχνουμε πάνω στον πάγκο το αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση μία μικρή λακουβίτσα. Προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τους κρόκους, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Πλάθουμε με τα δάχτυλα απαλά και γρήγορα ώστε να μη ζεσταίνεται πολύ η ζύμη. Δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, τη βάζουμε μέσα σε μία μεγάλη μπασίνα καιτη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε τα ¾ της ζύμης σε μία φόρμα για τούρτες σηκώνοντας λίγο με τα δάχτυλα τη ζύμη στις άκρες γύρω γύρω. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα. Πλάθουμε ύστερα την υπόλοιπη ζύμη και φτιάχνουμε λωρίδες. Τις απλώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα σε σχήμα δίχτυ. Φτιάχνουμε τις άκρες της ζύμης γύρω γύρω πατώντας τες με ένα πιρούνι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο σχήμα. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε με ένα πινέλο τη ζύμη από πάνω. Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (170°-175°) για 30 λεπτά.

empty alt

Σουβλάκια από σεϊτάν

Είστε vegan; Τα σουβλάκια από σεϊτάν θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό!
empty alt

Ριζότο με αρακά και μέντα

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Κεφτεδάκια από κολοκύθια

Νόστιμα κεφτεδάκια από κρέας και κολοκύθια γεμισμένα με τυρί gouda.
empty alt

Μους σελινόριζας

Σελινόριζα με κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο στο μίξερ.
empty alt

Σπαγγέτι all’ Amatriciana

Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.
Back To Top