Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.

Υλικά:

1 χοντρή μελιτζάνα

1 φιλέτο χοιρινού

1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών ras el hanout

2 ώριμες ντομάτες

5 γρ. πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

1 πρέζα κύμιν

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

150 γρ. γιαούρτι

Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

50 γρ. κρέμα γάλακτος

½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Οδηγίες:

Μαρινάρουμε το χοιρινό με το λάδι και τα μυρωδικά για δύο τουλάχιστον ώρες. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε φέτες και την αλατίζουμε. Στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω σε ένα σουρωτήρι που έχουμε μέσα σε μια γαβάθα και αφήνουμε να στραγγίσει για 30 λεπτά. Κατόπιν τη στύβουμε και τη στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν και τις αρωματίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, μια πρέζα κύμινο και μια πρέζα αλάτι.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού ενώνοντας όλα τα υλικά σε μια γαβάθα και ανακατεύοντας με το αναδευτήρι.

Ψήνουμε το χοιρινό στο τηγάνι. Μόλις ετοιμαστεί το βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και τον πελτέ ντομάτας. Αν στεγνώσει προσθέτουμε λίγο λάδι. Κόβουμε το χοιρινό φιλέτο σε φέτες, όχι πολύ λεπτές. Τοποθετούμε τις φέτες της μελιτζάνας στο πιάτο, από πάνω απλώνουμε τις φέτες του φιλέτου και καλύπτουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Στο πλάι του πιάτου βάζουμε λίγη σάλτσα γιαουρτιού.

empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Chicken pie

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 
empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
Back To Top