Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.
Υλικά:
1 χοντρή μελιτζάνα
1 φιλέτο χοιρινού
1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών ras el hanout
2 ώριμες ντομάτες
5 γρ. πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
1 πρέζα κύμιν
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
150 γρ. γιαούρτι
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
50 γρ. κρέμα γάλακτος
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Οδηγίες:
Μαρινάρουμε το χοιρινό με το λάδι και τα μυρωδικά για δύο τουλάχιστον ώρες. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε φέτες και την αλατίζουμε. Στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω σε ένα σουρωτήρι που έχουμε μέσα σε μια γαβάθα και αφήνουμε να στραγγίσει για 30 λεπτά. Κατόπιν τη στύβουμε και τη στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν και τις αρωματίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, μια πρέζα κύμινο και μια πρέζα αλάτι.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού ενώνοντας όλα τα υλικά σε μια γαβάθα και ανακατεύοντας με το αναδευτήρι.
Ψήνουμε το χοιρινό στο τηγάνι. Μόλις ετοιμαστεί το βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και τον πελτέ ντομάτας. Αν στεγνώσει προσθέτουμε λίγο λάδι. Κόβουμε το χοιρινό φιλέτο σε φέτες, όχι πολύ λεπτές. Τοποθετούμε τις φέτες της μελιτζάνας στο πιάτο, από πάνω απλώνουμε τις φέτες του φιλέτου και καλύπτουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Στο πλάι του πιάτου βάζουμε λίγη σάλτσα γιαουρτιού.