Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.

Υλικά:

200 γρ. ψίχα ψωμιού κομμένη τετραγωνάκια

½ κιλό μύδια καθαρισμένα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 κ. σούπας μαϊντανό τριμμένο

1 αυγό

50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

700 γρ. νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 σκελίδα σκόρδο

750 γρ. χυμό ντομάτας

½ ποτήρι ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί και προσθέτουμε 500 γρ. νερό μέχρι να μουσκέψει καλά και να μαλακώσει. Σουρώνουμε το ψωμί από το περιττό νερό και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τα μύδια με ένα μαχαιράκι και τα γεμίζουμε με το μείγμα κλείνουμε με το καπάκι και τυλίγουμε με μία κλωστή. Προσέχουμε να είναι το τσόφλι καθαρό από τη γέμιση. Σε μία κατσαρόλα ψηλή και στεγνή βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και μόλις ξεκινήσει να βράζει προσθέτουμε ένα ένα όλα τα μύδια. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη σάλτσα, κόβουμε την κλωστή και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Σοκολατάκια ωμά

Πεντανόστιμα σοκολατάκια για να καλύψεις πανεύκολα στιγμές υπογλυκαιμίας...
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Σπαγγέτι με γεύση θάλασσας

Ζυμαρικά και θαλασσινά, ο καλύτερος συνδυασμός αποπλάνησης. 
empty alt

Μπανάνες siu tim tim

Οι μπανάνες έτσι όπως δεν τις έχουμε γευτεί ποτέ! 
Back To Top