Μέτρια | Μερίδες : 8 | 15.01-18.30 |
Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.
Υλικά:
300 γρ. αλεύρι
150γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κρόκους αυγών
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Οδηγίες:
Ρίχνουμε πάνω στον πάγκο το αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση μία λακκούβα. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τους κρόκους, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Πλάθουμε με τα δάχτυλα απαλά και γρήγορα ώστε να μη ζεσταίνεται πολύ η ζύμη. Δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, τη βάζουμε μέσα σε μία μεγάλη μπασίνα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Χρησιμοποιούμε τη ζύμη αυτή για να φτιάξουμε μπισκότα ή για να κάνουμε crostata (τάρτα).