Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.

Υλικά:

1 φέτα ψαρονέφρι (1 κιλό)

2 κ.σ. θυμάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. τριμμένο πιπέρι και μείγμα μπαχαρικών

500 γρ. χοντρό αλάτι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C. Λαδώνουμε τη φέτα από το ψαρονέφρι και σκορπίζουμε επάνω του και από τις δύο πλευρές μια κουταλιά θυμάρι και το πιπέρι με τα μπαχαρικά. Πιέζουμε με το χέρι μας να κολλήσουν επάνω στο κρέας. Σε ένα ταψάκι φούρνου στο μέγεθος περίπου της φέτας του κρέατος αναμειγνύουμε το χοντρό αλάτι με το θυμάρι. Βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε να ζεσταθεί για 10 λεπτά. Ακουμπάμε το ψαρονέφρι επάνω στο ζεστό αλάτι και ψήνουμε για 20 λεπτά αναοδογυρίζοντας το κρέας στη μέση του ψησίματος. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε ζεστό με σοταρισμένες πατατούλες.

empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Ρολά ζαμπόν με σέλινο

Το νόστιμο λαχανικό ταιριάζει άψογα με το ζαμπόν και τη μπεσαμέλ.
empty alt

Σπιτικό ψωμί

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top