Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Το χαβιάρι δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το πιάτο και απίθανη γεύση.
Υλικά:
350 γρ. σπαγγέτι
50 γρ. μιρεπουά (κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, μαϊντανό)
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 εσαλότ ψιλοκομμένο
200 γρ. σολομό καπνιστό κομμένο σε λωρίδες
20 γρ. βούτυρο
1 σφηνάκι βότκα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζωμό λαχανικών
50 γρ. χαβιάρι beluga
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το εσαλότ και το μιρεπουά και τα τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το σολομό και αφήνουμε να ζεσταθεί. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε έως ότου δέσουν όλα μαζί. Σερβίρουμε, βάζοντας τα Spaghetti πάνω στο πιάτο σαν φωλιά και από πάνω τοποθετούμε το χαβιάρι.