Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.

Υλικά:

500 γρ. ζυμαρικά χωρίς γλουτένη

600 γρ. θαλασσινά (στρείδια, μύδια, γυαλιστερές)

5 ντοματίνια

100 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

40 γρ. λευκό κρασί

100 ml ελαιόλαδο

180 γρ. φύλλα βασιλικό

10 γρ. κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο

20 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε το pesto. Χτυπάμε στο μίξερ το βασιλικό μαζί με μία σκελίδα σκόρδο, λίγο αλάτι και το κουκουνάρι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να γίνει μία κρέμα και στο τέλος το τυρί τριμμένο. Κρατάμε στην άκρη. Πλένουμε καλά τα θαλασσινά και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μία σκελίδα σκόρδο, τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα και τις ελιές και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν άλλα 5 λεπτά. Βράζουμε τα spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα θαλασσινά. Τα σοτάρουμε, κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και τελειώνουμε με 2 κ.σ. pesto από πάνω.

empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 
empty alt

Μαρμελάδα μανταρίνι

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια με μετσοβόνε

Οι λάτρεις των μανιταριών έχουν μια ακόμη γευστική επιλογή για το γεύμα τους.
empty alt

Πουρές από κουκιά

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
empty alt

Γεμιστή πατάτα με θαλασσινά

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Μους με mascarpone καφέ και κακάο

Λαχταριστή και φρέσκια μους με mascarpone, καφέ και τρίμματα από κακάο.
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
Back To Top