Μέτρια | Μερίδες : 4 | 10.01-12.30 |
Λαχταριστή και φρέσκια μους με mascarpone, καφέ και τρίμματα από κακάο.
Υλικά:
50 γρ. ρυζάλευρο
10 γρ. κακάο σκόνη
20 γρ. βούτυρο
35 γρ. ζάχαρη
120 γρ. mascarpone
1 φλιτζάνι espresso
Οδηγίες:
Δουλεύουμε το αλεύρι μαζί με 10 γρ. ζάχαρη, το κακάο και το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν τρίμματα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Βάζουμε το μείγμα σε χαρτί φούρνου και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε το mascarpone μαζί με τα 25 γρ. ζάχαρη και τον καφέ ζεστό μέχρι να έχουμε μία αφράτη κρέμα. Βάζουμε την κρέμα στα μπολάκια και από πάνω τα τρίμματα από το κακάο που έχουμε κρατήσει στην άκρη.