Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.
Υλικά
<strong> </strong>½ κιλό orecchiette (παραδοσιακό ζυμαρικό)
350 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα
60 γρ. φρυγανιά τριμμένη
8 φιλέτα αντσούγια σε ελαιόλαδο κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε ύστερα από τη φωτιά και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα λαχανάκια και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε καλά και κρατάμε το νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα κόβουμε τα λαχανάκια σε φέτες και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα λαχανάκια μαζί με το σκόρδο, τις αντσούγιες και λίγο πιπέρι. Στραγγίζουμε ύστερα τα ζυμαρικά, τα ζεματίζουμε με τα λαχανάκια για 2 λεπτά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.