Δύσκολη | Μερίδες : 6 | 12.31-15.00 |
Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
Υλικά:
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε ροδέλες
1 εσαλότ
1 κιλό κομμάτια ψαριού από κεφάλι και κόκκαλα χωρίς τα βράγχια
Αλάτι χοντρό
6 κ.σ. κρασί άσπρο
½ πράσο (πράσινο μέρος)
1 μπουκέ γαρνί
Οδηγίες:
Πλένουμε καλά και κόβουμε τα υπολείμματα ψαριού για να χάσουν όλο το αίμα που βρίσκεται στη σάρκα τους. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τα κομμάτια ψαριού και ροδίζουμε για άλλα 15 λεπτά ανακινώντας αραιά και ελαφρά την κατσαρόλα. Αλατίζουμε ελαφρώς, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ώστε να φύγει η οξύτητα. Τέλος προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και το μπουκέ γαρνί. Αφήνουμε να βράσει για 20 – 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Περνάμε το ζωμό από λεπτή σίτα.