Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.

Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική. Ακολουθούν επτά από αυτούς (που δεν περιλαμβάνουν το αυγό μάτι και την ομελέτα).

Σε αυγοσαλάτα: Φτιάχνεται με μαγιονέζα ή γιαούρτι (για να γίνει πιο ελαφριά) και διάφορα αρωματικά υλικά, όπως μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι και είναι η τέλεια λύση για να μην πάνε χαμένα τα πασχαλινά σου αυγά. Τρώγεται κρύα, σε συνδυασμό με πατάτες, αλλά και μέσα σε ένα club sandwich, προσθέτοντας γεύση και την απαραίτητη δόση πρωτεΐνης ακόμα και όταν απουσιάζουν τα αλλαντικά.

Σε μια μπρουσκέτα: Σε ένα κλειστό ή ανοιχτό σάντουιτς με μπρουσκέτα (τον ιδανικό τύπο ψωμιού γιατί προσφέρει καλό κράτημα σε ρευστά υλικά) μπορείς να προσθέσεις αυγά ποσέ, μια λεπτή φέτα προσούτο και λίγη μουστάρδα.

Γεμιστό αυγό: Ένας ακόμα τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα περισσέψουν. Μπορείς να τα κόψεις κατά μήκος και να τα γεμίσεις με διάφορα υλικά, όπως μπέικον και μουστάρδα, μαγιονέζα και κάπαρη ή, για μια πιο γκουρμέ και ασυνήθιστη πρόταση, εστραγκόν και σχοινόπρασο.

Ποσέ με χυλό από καλαμπόκι και παρμεζάνα: Σιγοβράζεις το καλαμπόκι με νερό και αλεύρι καλαμποκιού, προσθέτεις στο τέλος παρμεζάνα, απλώνεις από πάνω αυγά ποσέ και σερβίρεις με πασπαλισμένο μπέικον. Απόλαυση!

Αυγολέμονο: Απογειώνει την ψαρόσουπα και την κοτόσουπα, τα γιουβαρλάκια, τους λαχανοντολμάδες, το φρικασέ και άπειρα ακόμα μαγειρευτά. Επειδή έχει την τέχνη του, διάβασε εδώ όλα τα μυστικά για να πετύχει.

Φριτάτα: Η ομελέτα στο φούρνο είναι πιο ελαφριά από την τηγανιτή και επιτρέπει πολλούς συνδυασμούς υλικών, βρίσκει όμως το ιδανικό ταίρι στις πατάτες και στο μπρόκολο, στο σπανάκι, στα σπαράγγια (που είναι της εποχής), αλλά και σε ντομάτες και φέτα.

Σε μαρέγκα: Πρόκειται ουσιαστικά για το χτυπημένο ασπράδι, που μπορεί να ταιριάξει με φρούτα εποχής όπως οι φράουλες, κρέμες λεμονιού και φυσικά με την υπέροχη πάβλοβα!

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.
Back To Top