Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια. Το ήξερες όμως ότι ακόμα κι αυτές μπορείς να τις καταναλώσεις, μαγειρεμένες με το σωστό τρόπο;
Αυτό υποστηρίζει η Βρετανίδα σεφ Skye Gyngell, η οποία προσθέτει ότι η καλύτερη γεύση κρύβεται στις φλούδες των λαχανικών π.χ. από το καρότο ή το παντζάρι. Συμβουλεύει λοιπόν, αφού τις μαγειρέψεις (πλυμένες καλά) μαζί με φλούδες πατάτας (επίσης πλυμένες και καθαρισμένες καλά), σε αλατισμένο νερό μαζί με φρέσκα βότανα, να τις πολτοποιήσεις με βούτυρο, βουτυρόγαλα και πιπέρι και να τις μετατρέψεις σε πουρέ λαχανικών.
Εναλλακτικά, μπορείς να τις κάνεις σούπα βελουτέ, χρησιμοποιώντας ζωμό λαχανικών αντί για βούτυρο. Έχεις τη δυνατότητα, επίσης, να τις κάνεις σαλάτα (αυτή την εποχή, χρησιμοποιώντας φλούδες από σπαράγγια, καρότα, παντζάρια, το πράσινο μέρος του πράσου και φύλλα από ραπανάκι), περιχύνοντάς τις με κρεμ φρες, ή να τις μαγειρέψεις και να συνοδεύσεις ψητό κοτόπουλο, μαζί με ένα ντρέσινγκ από μέλι, αλάτι και φρέσκα βότανα.