Οι μπάρες cheesecake crème brûlée θα είναι το νέο φθινοπωρινό επιδόρπιο

Ξέχνα τη μηλόπιτα και ξέχνα και όλες τις άλλες εκδοχές γλυκιάς κολοκύθας… Οι μπάρες cheesecake crème brûlée είναι το απόλυτο νέο φθινοπωρινό επιδόρπιο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους ουρανίσκους. Εύκολο να το φτιάξεις και ακόμα πιο εύκολο να το απολαύσεις!

Αποδόσεις:
16 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
4 ώρες
Cal/Serv:
205

Συστατικά

Για την κρούστα

Σπρέι μαγειρικής

1 1/2 φλ. ψιλοτριμμένα Oreos

5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

2 (225 gr.) μπλοκ τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1 γ. πουρέ κολοκύθας

1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

2 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτ. μπαχαρικα κανέλα/γαρίφαλο

1/2 κουτ. αλάτι

Για την επικάλυψη

2 κ.σ. λεπτή (ή κρυσταλλική) ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185°. Αλείφουμε ένα ταψί 8"-x-8" με μαγειρικό σπρέι. Κάντε την κρούστα: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα Oreos με λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι. Πιέστε σε ομοιόμορφη στρώση στον πάτο του έτοιμου ταψιού.

Βήμα 2

Φτιάξτε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το τυρί κρέμα, τον πουρέ κολοκύθας και τη ζάχαρη μέχρι να μη μείνουν σβώλοι. Προσθέστε το αυγό και τους κρόκους αυγών, στη συνέχεια ανακατέψτε τη βανίλια. Προσθέστε τα μπαχαρικά κανέλα/γαρίφαλο και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από την κρούστα.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί και ρίξτε αρκετό βραστό νερό για να φτάσει μέχρι τη μέση του ταψιού σας. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 50 λεπτά. Σβήστε το φούρνο και ανοίξτε ελαφρά την πόρτα του φούρνου. Αφήνετε να κρυώσει στο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρέστε το σκεύος από το νερό και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, για 2 ώρες ή μέχρι όλη τη νύχτα.

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, το κόβετε σε μπάρες. Πασπαλίστε με μια ομοιόμορφη στρώση ζάχαρης και χρησιμοποιήστε προσεκτικά ένα φλόγιστρο μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να καραμελώσει.

empty alt

Τζιγκόνιερ

Το τζιγκόνιερ είναι μία από τις αγαπημένες συνταγές της οικογένειας μου. Προέρχεται από την παράδοση των νομάδων Ρομά, και γεννήθηκε από μια ανάγκη.
empty alt

Εσύ έχεις δοκιμάσει κρασί με γεύση σοκολάτα;

Αν συνηθίζεις να συνοδεύεις τη σοκολάτα σου με ένα ποτήρι κρασί (ή το κρασί σου με σοκολάτα), τώρα μπορείς να απολαύσεις και τα δύο μαζί σε ένα προϊόν.
empty alt

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε κρέας

Αν πάντα αλατοπιπερώνεις την μπριζόλα πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club (που κάνει delivery το κρέας στο σπίτι των καταναλωτών), το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει […]
empty alt

Κάστανα στο φούρνο: πώς θα τα ψήσεις και θα τα καθαρίσεις

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
empty alt

9 tips για να στύψεις ένα λεμόνι μέχρι την τελευταία σταγόνα

Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους! 1.
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Ομελέτα – τορτίγια: σημειώσατε χ!

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
Back To Top