Οι μπάρες cheesecake crème brûlée θα είναι το νέο φθινοπωρινό επιδόρπιο

Ξέχνα τη μηλόπιτα και ξέχνα και όλες τις άλλες εκδοχές γλυκιάς κολοκύθας… Οι μπάρες cheesecake crème brûlée είναι το απόλυτο νέο φθινοπωρινό επιδόρπιο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους ουρανίσκους. Εύκολο να το φτιάξεις και ακόμα πιο εύκολο να το απολαύσεις!

Αποδόσεις:
16 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
4 ώρες
Cal/Serv:
205

Συστατικά

Για την κρούστα

Σπρέι μαγειρικής

1 1/2 φλ. ψιλοτριμμένα Oreos

5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

2 (225 gr.) μπλοκ τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1 γ. πουρέ κολοκύθας

1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

2 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτ. μπαχαρικα κανέλα/γαρίφαλο

1/2 κουτ. αλάτι

Για την επικάλυψη

2 κ.σ. λεπτή (ή κρυσταλλική) ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185°. Αλείφουμε ένα ταψί 8"-x-8" με μαγειρικό σπρέι. Κάντε την κρούστα: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα Oreos με λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι. Πιέστε σε ομοιόμορφη στρώση στον πάτο του έτοιμου ταψιού.

Βήμα 2

Φτιάξτε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το τυρί κρέμα, τον πουρέ κολοκύθας και τη ζάχαρη μέχρι να μη μείνουν σβώλοι. Προσθέστε το αυγό και τους κρόκους αυγών, στη συνέχεια ανακατέψτε τη βανίλια. Προσθέστε τα μπαχαρικά κανέλα/γαρίφαλο και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από την κρούστα.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί και ρίξτε αρκετό βραστό νερό για να φτάσει μέχρι τη μέση του ταψιού σας. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 50 λεπτά. Σβήστε το φούρνο και ανοίξτε ελαφρά την πόρτα του φούρνου. Αφήνετε να κρυώσει στο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρέστε το σκεύος από το νερό και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, για 2 ώρες ή μέχρι όλη τη νύχτα.

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, το κόβετε σε μπάρες. Πασπαλίστε με μια ομοιόμορφη στρώση ζάχαρης και χρησιμοποιήστε προσεκτικά ένα φλόγιστρο μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να καραμελώσει.

empty alt

Τι είναι το αστέρι Michelin και πώς απονέμεται

Πρόκειται για τη «βίβλο» της γαστρονομίας. Ο οδηγός Michelin είναι μια σειρά ετήσιων οδηγών που εκδίδονται από την ομώνυμη γαλλική εταιρεία, για πάνω από έναν αιώνα.
empty alt

Κάστανα στο φούρνο: πώς θα τα ψήσεις και θα τα καθαρίσεις

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να διακοσμηθούν ψεκάζοντάς τα με χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη ή με φυτικά μαγειρικά ή χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να μπορούν να αρωματιστούν με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή γλυκιά ζαχαρόπαστα.
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα σπιτικά και λαχταριστά νιόκι

Το Gnocchi ανήκει σε μια πολυποίκιλη οικογένεια ζυμαρικών στην ιταλική κουζίνα. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που αποτελούνται από σιμιγδάλι, συνηθισμένο αλεύρι σίτου, αυγό, τυρί, πατάτα, ψίχουλα ψωμιού, καλαμποκάλευρο ή παρόμοια συστατικά, και πιθανώς συμπεριλαμβανομένων βοτάνων,...
empty alt

Caprese με σπαράγγια

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό που μπορείς να το βρεις σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ.
empty alt

Εύκολα ζυμαρικά με λεμόνι-μπρόκολο και παρμεζάνα

Αυτό το πλούσιο πιάτο ζυμαρικών με φωτεινή, φρέσκια γεύση είναι ιδανικό για πολυάσχολα βράδια. Η παρμεζάνα προσθέτει ευπρόσδεκτη αλμυρότητα μπορείτε ακόμα να το συνδυάσετε με κοτόπουλο ή γαρίδες στη σχάρα ή τραγανά ρεβίθια για να συμπληρώσετε σε πρωτεΐνη.
Back To Top