Θέλεις να γιορτάσεις με ξεχωριστό τρόπο στο σπίτι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για ετοιμασίες; Φτιάξε σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.
Το μόνο υλικό που θα χρειαστείς είναι σοκολάτα: γάλακτος, μαύρη ή λευκή, εξαρτάται από τη γεύση που θέλεις να δώσεις στα σοκολατάκια σου. Ιδανικά, φτιάξε σοκολατάκια από τρία διαφορετικά είδη σοκολάτας, για μεγαλύτερη ποικιλία σε γεύσεις και χρώματα.
Πώς τα φτιάχνεις, όμως; Λιώνεις μια μικρή ποσότητα σοκολάτας (ας πούμε 250 γραμμ.) σε μπεν μαρί (σε μπρίκι μέσα σε κατσαρολάκι με νερό, σε χαμηλή φωτιά), ανακατεύοντας πού και πού. Την αφήνεις ελαφρώς να κρυώσει, ενώ όμως παραμένει ρευστή, και τη μοιράζεις σε φορμάκια σιλικόνης για σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς (τα οποία θα βρεις σε διάφορα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας).
Βάζεις τα φορμάκια με τη σοκολάτα στο ψυγείο για περίπου είκοσι λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς, τα βγάζεις από το ψυγείο και ξεφορμάρεις τα σοκολατάκια σου με προσοχή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Έτοιμα!