Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα. Φρόντισε μόνο να κόβεις τους καρπούς και τα φρούτα σε μικρά κομμάτια – αυτό βοηθά στη διατήρηση της συνοχής τους.

 

Εδώ είναι μερικά διαφορετικά φρούτα ή ξηροί καρποί που μπορείς να προσθέσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου, προκειμένου να φτιάξεις τις μπάρες όπως ακριβώς εσύ τις θες! Μπορείς πάντα να προσθέσεις μερικά τσιπ σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας στο τέλος!

 

Ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα: Κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, ανανάς, αποξηραμένα σμέουρα, λυοφιλιωμένες φράουλες, μάνγκο, παπάγια, σύκα, μπανάνες

Ολόκληρα αποξηραμένα φρούτα: σταφίδες – μούρα

Ολόκληροι σπόροι: Ηλιόσποροι, πασατέμπο, σουσάμι

Ψιλοκομμένα καρύδια: Καρύδια, ολόκληρα αμύγδαλα, πεκάν, καρύδια macadamia

Θα μπορούσε επίσης να ρίξει σε μια κουταλιά της σούπας ή δύο σπόρους φύτρο σίτου, chia ή αλεσμένο λιναρόσπορο!

 

ΥΛΙΚΑ:

14  ΜΠΑΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

barsb

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρικής

2 φλ. βρώμη

3/4 φλ. μισά πεκάν, ψιλοκομμένα

1/2 φλ. ωμό πασατέμπο

1/2 φλ. φέτες αμύγδαλα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/3 φλ. καστανή ζάχαρη

1/4 φλ. μέλι

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. αλάτι

1 μεγάλο ασπράδι αυγού

1/2 φλ. αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια

1/2 φλ. φράουλες, ψιλοκομμένες

1/4 φλ. σταφίδες

barsc

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς πάν κάτω. Λιπαίνεις ένα ταψί 9 με σπρέι μαγειρέματος ή διαφορετικά το αλείφεις με βούτυρο ή καλύπτεις το ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Συνδυάζεις βρώμη, πεκάν, πασατέμπο και αμύγδαλα σε ένα φύλλο ψησίματος. Απλώνεις σε ομοιόμορφη στρώση και ψήνεις μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του συνολικού χρόνου.

Μειώνεις τη θερμοκρασία του φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω. Σε ένα μεγάλο μπολ για φούρνο μικροκυμάτων, βάζεις το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτεις μέλι, βανίλια και αλάτι και χτυπάς ελαφρά έως ότου συνδυαστεί καλά το μείγμα και διαλυθεί η καστανή ζάχαρη. Προσθέτεις το ασπράδι και ανακατεύεις έντονα μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.

Ρίχνεις το φρυγανισμένο μείγμα βρώμης στο μπολ με το μείγμα του λιωμένου βουτύρου. Προσθέτεις τα βερίκοκα, τις φράουλες και τις σταφίδες. Απλώνεις το μείγμα ομοιόμορφα σε έτοιμο ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, πιέζεις την κορυφή των μπάρων δημητριακών για ελαφρώς συμπαγές μείγμα και για να αποκτήσεις μια πιο ομοιόμορφη κορυφή.

Ψήνεις μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα, 27 έως 30 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς.

Αφαιρέστε τις μπάρες όταν κρυώσουν από το ταψί χρησιμοποιώντας την προεξοχή του αντικολλητικού χαρτιού και, στη συνέχεια, κόβεις τις μπάρες.

Οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 βδομάδες. Καλό όμως είναι να έρχονται σε θερμοκρασία δωματίου προτού τις καταναλώσεις!

 

 

empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Φτιάξε ένα δροσερό γλυκό με το καρπούζι που περίσσεψε

Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις.
empty alt

Πώς θα ξεπαγώσεις το κοτόπουλο γρήγορα και με ασφάλεια

Αποφάσισες να φτιάξεις μια ζεστή, θρεπτική κοτόσουπα ή κοτόπουλο στο φούρνο, αλλά ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου είναι λίγος και το πουλερικό μόλις βγήκε από την κατάψυξη, παγωμένο σαν την Ανταρκτική; Πώς θα το ξεπαγώσεις γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια; Η παρακάτω μέθοδος θα σου πάρει […]
empty alt

4 έξτρα συστατικά για να φτιάξεις μια πεντανόστιμη σαλάτα με κινόα

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.
empty alt

Κόκκινες τηγανητές ντομάτες – με άφθονο λιωμένο τυρί

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
empty alt

Συνταγή για εύκολο μπαμπά-γκανούς

Η μελιτζανοσαλάτα αλλιώς…
empty alt

Honey Honey – Παγκόσμια Ημέρα Μελιού

Γιορτάζουμε τις μέλισσες, τις προστατεύουμε και τιμάμε τα πολύτιμα δώρα του
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top