Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά. Μπορείτε να την απολαύσετε με συνοδεία λαχανικών ή πράσινης σαλάτας, όπως το baby σπανάκι, να την προσθέσετε σε μια αραβική πίτα ή σάντουιτσς ή ακόμα και να τη συνοδεύσετε με ένα τηγανητό αυγό. Η γλυκοπατατοσαλάτα ταιριάζει με πολλά υλικά και όπου κι όπως και να την συνδυάσεις θα δώσει χρώμα και υπέροχη γεύση στις επιλογές σου.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους (περίπου 2 κιλά)

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε μισά φεγγάρια

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κουτ. αποξηραμένα κράνμπερι

1/2 κουτ. θρυμματισμένη φέτα

1/4 κουτ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

2 κ.σ. μηλόξυδο

1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

1 κ.σ. μέλι

1/2 κουτ. αλεσμένο κύμινο

1/4 κουτ. αλεσμένη πάπρικα

1/4 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

glikokopata

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος, ρίξτε τις γλυκοπατάτες και το κόκκινο κρεμμύδι σε λάδι και μετά αλατοπιπερώστε.

Μοιράζετε ομοιόμορφα στο φύλλο σε μία στρώση. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ ή σε μια μεζούρα μέτριας ποσότητας υγρών, χτυπήστε μαζί το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και τα μπαχαρικά. Σταδιακά προσθέστε το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αλατοπιπερώνετε.

Ρίξτε στις γλυκοπατάτες το dressing, τα cranberries, τη φέτα και τον μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Επιπλέον ή εναλλακτικά υλικά που ταιριάζουν: ντοματίνια, ρόκα, πιπεριές, παξιμάδι – η λίστα είναι ατελείωτη πραγματικά, καθώς εμπλουτίζεται όσο θέλετε με βάση τις επιθυμίες και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

Κηπουρική στην…κουζίνα!

  Για πολλούς ταλαντούχους μάγειρες, η χρήση βοτάνων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παρασκευής ενός γεύματος. Αλλά η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε έξω, είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Κολοκύθι: η λέξη κλειδί για να φτιάξεις την πιο καλοκαιρινή εκδοχή της mini pizza

  Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
empty alt

Καλωσορίζουμε την άνοιξη με απολαυστικά φιογκάκια primavera

Το γευστικό μεγαλείο της άνοιξης στο πιάτο σου
Back To Top