Αυγολέμονο: Μην το «φοβάσαι», ακόμα και αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα.

Το αυγολέμονο απογειώνει τα ντολμαδάκια, την ψαρόσουπα ή το χοιρινό κατσαρόλας, ωστόσο κάποιοι «φοβούνται» να το φτιάξουν. Η αλήθεια είναι ότι θέλει μια επιδεξιότητα.

Τι κάνουμε συνήθως λάθος στο αυγολέμονο;

«Αυτό που πρέπει να προσέξουμε στο αυγολέμονο είναι να μην ανακατέψουμε κατευθείαν το κρύο με το ζεστό μας μίγμα, διότι τα αυγά θα ψηθούν από τη θερμότητα κι όπως εμείς ανακατεύουμε θα τα σπάσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια που θα διασκορπιστούν παντού μέσα στο φαγητό δίνοντάς του μια όψη περίεργη, αυτό που λέμε χαρακτηριστικά «έκοψε το αυγολέμονο»!», σχολιάζει η food blogger Άντζελα Κοντού (ahungrybear.weebly.com).

Αν όμως ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, που σου δίνει η Άντζελα Κοντού, έχεις την επιτυχία στο τσεπάκι:

«Χρειαζόμαστε 2 αυγά και 2 λεμόνια για μια συνηθισμένη κατσαρόλα.

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, σβήνουμε την εστία, χωρίς όμως να το αποσύρουμε ακόμα και αμέσως ετοιμάζουμε το αυγολέμονο ως εξής:

1. Χωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους. Τα ασπράδια σε μεγάλο μπολ και τους κρόκους σε μικρό. Στύβουμε τα λεμόνια. Χτυπάμε με το μίξερ ή με το σύρμα των αυγών τα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Πρέπει να στέκονται, να σχηματίζουν δηλαδή κορυφές που δεν διαλύονται.

2. Προσθέτουμε τους κρόκους, τους δουλεύουμε κι αυτούς λίγο με το μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών. Τα ανακατεύουμε προσεκτικά όλα μαζί.

3. Με την κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και κουταλιά κουταλιά το προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το ζουμί του φαγητού με την κουτάλα ανακατεύοντας πάντα, σε μια προσπάθεια να ενσωματώσουμε λίγο λίγο το ζουμί του φαγητού στο αυγολέμονο. Σε όλη τη διαδικασία δεν σταματάμε καθόλου το ανακάτεμα με το σύρμα.

4. Ο σκοπός όπως είπαμε είναι να ζεσταθεί σταδιακά το μίγμα των αυγών και όχι απότομα για να μην «κόψει».

5. Όταν τελειώσει το ζουμί του φαγητού μας, τότε τέλειωσε και το έργο μας! Ρίχνουμε το αυγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα και την κουνάμε κυκλικά για να πάει παντού. Τότε πλέον την αποσύρουμε από την εστία.

Και ένα τελευταίο tip για το αυγολέμονο: Όλα τα υλικά και κυρίως τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 1-2 ώρες».

empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τις ντομάτες σου φρέσκιες είναι να τις κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, ας πούμε στον πάγκο της κουζίνας, σωστά; Όχι απαραίτητα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα σπιτικά και λαχταριστά νιόκι

Το Gnocchi ανήκει σε μια πολυποίκιλη οικογένεια ζυμαρικών στην ιταλική κουζίνα. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που αποτελούνται από σιμιγδάλι, συνηθισμένο αλεύρι σίτου, αυγό, τυρί, πατάτα, ψίχουλα ψωμιού, καλαμποκάλευρο ή παρόμοια συστατικά, και πιθανώς συμπεριλαμβανομένων βοτάνων,...
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Απολαυστική συνταγή με κομμάτια κρουασάν, τυριά και μπέικον στον φούρνο

Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Mamma mia: συνταγή για την καλύτερη σαλάτα ζυμαρικών

Εύκολη, χορταστική, μια σαλάτα σκέτη απόλαυση
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
empty alt

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι
Back To Top