Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού. Βότκα με έγχυση βασιλικού; Ω ναι… Καθώς ο τρόπος αυτός αναδεικνύει τη γλυκύτητα του βοτάνου και προσδίδει στο αλκοολούχο ποτό ένα ζωντανό πράσινο, που θα δροσίσει τις καλοκαιρινές σου νύχτες προσφέροντας υπέροχη γεύση και μεθυστικό άρωμα και απολαυστικές φυσαλίδες.
ΥΛΙΚΑ
2 ΜΡΙΔΕΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
9 μεγάλα φύλλα βασιλικού, χωρισμένα
120 ml βότκα
1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλ. λεμονάδα
Πάγος
Σόδα
Φέτες λεμονιού, για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκχύλισμα βότκας-βασιλικού: Σπάστε 5 φύλλα βασιλικού σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε το σε ένα μικρό γυάλινο βάζο με βότκα. Σφραγίστε σφικτά και ανακινήστε, έπειτα αφήστε να βγάλουν το εκχύλισμα για τουλάχιστον 6 ώρες, έως και 12 ώρες, ανακινώντας περιστασιακά το βάζο.
Φτιάξτε το σιρόπι βασιλικού: Σε έναν (κατά προτίμηση μικρό) επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τη ζάχαρη και τον υπόλοιπο βασιλικό. Περιστρέψτε έως ότου ο βασιλικός να τεμαχιστεί σε μικρά, ομοιόμορφα κομμάτια και η ζάχαρη να είναι ανοιχτό πράσινο χρώμα.
Σουρώστε τη βότκα σε ένα γυάλινο κύπελλο μέτρησης, πιέζοντας τα φύλλα βασιλικού για να απελευθερώσετε όσο υγρό τους έχει απομείνει.
Ετοιμάστε τα ποτήρια σας: Ρίξτε ζάχαρη βασιλικού σε ένα μικρό, ρηχό πιάτο. Γεμίστε ένα άλλο ρηχό μπολ με νερό. Βυθίστε το χείλος κάθε ποτηριού πρώτα στο νερό και μετά στο μείγμα ζάχαρη-βασιλικού. Διαχωρίστε βότκα βασιλικού μεταξύ των ποτηριών και, στη συνέχεια, προσθέστε ½ φλιτζάνι λεμονάδα σε κάθε ένα. Γεμίστε ποτήρια με παγάκια και σόδα και ολοκληρώστε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.