Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός

Δώστε ώθηση στις μερίδες λαχανικών σας με αυτή την εύκολη συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα σπανάκι. Εμπνευσμένο χαλαρά από τις γεύσεις του κλασικού πέστο, αυτό το ζωντανό ζυμαρικό συσκευάζεται με άφθονο σπανάκι και βασιλικό και γαρνιτούρα από καρύδια και αλμυρή παρμεζάνα. Σερβίρουμε με λίγο καλό ελαιόλαδο και μια πράσινη σαλάτα στο πλάι.

Ενεργός χρόνος:

20 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

20 λεπτά

Μερίδες:

4

Συστατικά

250 gr σπαγγέτι ολικής αλέσεως

1 (300 gr) συσκευασία baby σπανάκι (περίπου 8 φλιτζάνια)

2 φλιτζάνια φύλλα φρέσκου βασιλικού, συν περισσότερα για γαρνίρισμα

7 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού τριμμένο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano

1/4 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα (βλ. Tip)

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα σπαγγέτι, μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος. Στραγγίζετε τα μακαρόνια. Μην σκουπίσετε την καθαρή κατσαρόλα.

Εν τω μεταξύ, επεξεργάζεστε σε ένα μπλέντερ το σπανάκι, τον βασιλικό, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο και λαμπερό πράσινο, για 1 με 2 λεπτά.

Μεταφέρετε το μείγμα του σπανακιού στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και τα ανακατεύετε με λαβίδες μέχρι να καλυφθούν. Προσθέστε το δεσμευμένο νερό μαγειρέματος, 2 κουταλιές της σούπας τη φορά όσο χρειάζεται, μέχρι να δέσει σε αραιή σάλτσα.

Μοιράζετε σε 4 μπολ. Συμπληρώστε με 1 κουταλιά της σούπας Parmigiano-Reggiano και καρύδια. Πασπαλίζετε ομοιόμορφα με πιπέρι και ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρετε με επιπλέον βασιλικό, αν θέλετε.

Tip

Για ακόμα καλύτερη γεύση, φρυγανίστε τα καρύδια πριν τα χρησιμοποιήσετε στη συνταγή. Για να φρυγανίσετε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τοποθετήστε τους σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μυρίσουν, για 2 έως 4 λεπτά.

Διατροφικές Πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι

Θερμίδες 489, Λιπαρά 31g, Κορεσμένα Λιπαρά 4g, Χοληστερόλη 1mg, Υδατάνθρακες 46g, Συνολικά Σάκχαρα 2g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 11g, Φυτικές ίνες 8g, Νάτριο 351mg, Κάλιο 322mg

empty alt

Ας ξαναδούμε τα φυτικά λιπαρά

Πόσο αθώα είναι τελικά τα φυτικά λιπαρά; Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι η αυξημένη κατανάλωση τους μπορεί να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
empty alt

Εσύ έχεις δοκιμάσει κρασί με γεύση σοκολάτα;

Αν συνηθίζεις να συνοδεύεις τη σοκολάτα σου με ένα ποτήρι κρασί (ή το κρασί σου με σοκολάτα), τώρα μπορείς να απολαύσεις και τα δύο μαζί σε ένα προϊόν.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

Το μυστικό για να σου πετύχει η σπιτική ζύμη

Στη διαδικασία της παρασκευής σπιτικής ζύμης με μαγιά, για ψωμί ή πίτσα, που προϋποθέτει μια μακρά και αργή περίοδο ζύμωσης στο ψυγείο, χρησιμοποίησε παγωμένο νερό.
empty alt

Σπιτική ζύμη για πίτα: Πώς θα τη φτιάξεις βήμα βήμα

Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του.
empty alt

Κολοκυθοανθοί με μπέικον, ρικότα και μανιτάρια

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
Back To Top