Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην […]

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ.

Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην καθημερινή διατροφή σου, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Υπήρξε για χρόνια μυστικό, και οι ιδιότητές του ήταν γνωστές στις περιοχές γύρω από τον Καύκασο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, που έχουν γίνει ευρέως γνωστά τα οφέλη του κεφίρ, όλο και περισσότερος κόσμος το καταναλώνει, όπως, π.χ. στην Αμερική όπου η ζήτηση υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία 5 χρόνια.

Και αν ακόμα δεν σε έχω πείσει διάβασε και αυτά:
1. Αποκαλείται και «ελιξίριο της ζωής«, γιατί το 1908 ο Ε.Metchnikoff  παρατήρησε ότι πληθυσμοί του ορεινού Καυκάσου που συνήθιζαν να καταναλώνουν τέτοιου είδους προϊόντα, ζούσαν περισσότερο. Όταν η παρατήρηση αυτή μπήκε στο επιστημονικό μικροσκόπιο βρέθηκε ότι η ευεργετική αυτή δράση, το «μυστικό της μακροζωίας» δηλαδή, οφείλεται σε μικροοργανισμούς (προϊόντα των γαλακτικών ζυμώσεων) που βρίσκονται σήμερα και στο κεφίρ.

2. Aποτελεί καλή πηγή της πολύτιμης βιταμίνης D, που μεταξύ άλλων τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

3. Μπορείς να το απολαύσεις πλέον σε πολλές μορφές, αλλά και να το χρησιμοποιήσεις αντί για γάλα σε συνταγές για pancakes ή smoothies. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει ελεύθερα.

4. Δεν κάνει θαύματα από την πρώτη γουλιά αλλά αν το κάνεις μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας να είσαι σίγουρος/σίγουρη ότι το πεπτικό σου θα είναι σαν καινούριο!

5. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε diy συνταγές ομορφιάς. Βοηθάει στην καταπολέμιση των ελεύθερων ριζών στο δέρμα, το κάνει να λάμπει ενώ επίσης δυναμώνει και τα μαλλιά!

Πηγή: allyou.gr

empty alt

Μπύρα όπως…πίτσα

Ενα μπουκάλι μπύρα ισοδυναμεί σε θερμίδες όσο με ένα κομμάτι πίτσα. Για το λόγω αυτό Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων (LGA) της Αγγλίας επισημαίνει ότι οι ετικέτες στα αλκοολούχα ποτά πρέπει να αλλάξουν για να αναφέρουν τις θερμίδες.
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
Back To Top