Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου. Πώς θα το κάνεις πιο… ευπαρουσίαστο σε ένα τραπέζι; Χρησιμοποιώντας υλικά και εργαλεία που σίγουρα υπάρχουν στην κουζίνα σου.
Σέρβιρέ το σε ένα ρηχό, πλατύ πιάτο και πίεσε την επιφάνειά του με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να γίνει επίπεδο. Στη συνέχεια κάνε μια περιστροφική κίνηση, πάλι με το πίσω μέρος του κουταλιού, δημιουργώντας στην επιφάνειά του ένα ελικοειδές σχήμα που θυμίζει κρέμα παγωτού.
Τέλος, μπορείς να προσθέσεις λίγο από το πιο εκλεκτό σου ελαιόλαδο και να ολοκληρώσεις τη γαρνιτούρα πασπαλίζοντάς το με κάποιο υλικό που θα κάνει αντίθεση με το χρώμα του, όπως πάπρικα, ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κάππαρη.