Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το Καμαμπέρ είναι γαλλικό τυρί από την Νορμανδία, με ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά και λευκό περίβλημα που φτιάχνεται από νωπό γάλα με τουλάχιστον 38% λιπαρά από αγελάδες σε ειδική δίαιτα που βόσκουν στο γαλλικό βορρά.

Πλέον, μόλις το 4% των 360 εκ. κεφαλιών τυρί Καμαμπέρ που φτιάχνεται στον κόσμο παρασκευάζεται με την παραδοσιακή συνταγή και αυτά βγαίνουν κυρίως από μικρά τυροκομεία, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν νωπό γάλα, αν και είναι πιο ακριβό από το παστεριωμένο.

Πριν από μία δεκαετία, μεγάλες βιομηχανίες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να φτιάχνουν Καμαμπέρ και με παστεριωμένο γάλα για να μειώσουν το κόστος, ωστόσο οι δικαστές αποφάσισαν ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η αυθεντική συνταγή…

Το Καμαμπέρ λέγεται ότι παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 18ου αιώνα στο ομώνυμο χωριό από την αγρότισσα και τυροκόμο Marie Harel. Μάλιστα σύμφωνα με ένα δημοφιλή μύθο, τη συνταγή της την αποκάλυψε ένας ιερέας από το Μπρι, ο Charles-Jean Bonvoust που είχε καταφύγει στο Καμαμπέρ στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Κι αν για τον ιερέα δεν υπάρχουν ιστορικές αναφορές, η Marie Harel ήταν υπαρκτό πρόσωπο που βοήθησε να δημιουργηθεί μία ευρεία κλίμα κα παραγωγής του Καμαμπέρ.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, μόνο οι απόγονοί της μπορούσαν να χρησιμοποιούν το όνομα Καμαμπέρ για το ιδιαίτερο τυρί που έφτιαχναν. Εντούτοις, από το 1870 και μετά και άλλοι παραγωγοί στη Νορμανδία άρχισαν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο όνομα.

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Απλή σπιτική και απολαυστική ταραμοσαλάτα

Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού
empty alt

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι
empty alt

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει (6)

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι
Back To Top