Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κονσέρβες (περίπου 425 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

1/2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένος άνηθος

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου

2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες ξερού κρεμμυδιού

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι σχοινόπρασο ξερό

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι

Εναλλακτικά καρυκεύματα: γλυκιά πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη

revitho

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟ:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 και σκουπίζετε, στεγνώνετε τα ρεβίθια πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Απλώνετε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο ταψί σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 30 λεπτά.

Μεταφέρετε προσεκτικά τα ζεστά ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ρίξτε τα ρεβίθια με λάδι και τα καρυκεύματα. Απλώστε ξανά στο ταψί και ψήστε για 5 λεπτά ακόμα.

Αφήνετε τα ρεβίθια να κρυώσουν στο ταψί.

ΓΙΑ ΦΡΙΤΕΖΑ ΑΕΡΟΣ:

Στεγνώστε τα ρεβίθια πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα ρεβίθια με το λάδι και τα καρυκεύματα.

Ψήνετε στους 190° μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 15 λεπτά.

empty alt

Κίνδυνος σακχάρου από τις τηγανιτές πατάτες

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις τηγανιτές πατάτες αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την επιθυμία μας για αυτές και να τις αντικαταστήσουμε με δημητριακά ολικής άλεσης.
empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Επιδόρπια ανά τον κόσμο: Πώς τα απολαμβάνουν οι 10 πιο υγιείς λαοί;

Θα περίμενες ότι μιλώντας για τους πιο υγιείς λαούς του πλανήτη, θα απορρίπταμε από τη διατροφή τους τα γλυκά; Ότι η λέξη «επιδόρπιο» τους είναι παντελώς άγνωστη; Κι όμως, ένα υγιεινό πλαίσιο διατροφής μπορεί να περιλαμβάνει ΚΑΙ επιδόρπιο, αρκεί η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

5 εκπληκτικοί τρόποι να αξιοποιήσεις την άλμη

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Espresso Martini

Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
Back To Top