Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κονσέρβες (περίπου 425 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

1/2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένος άνηθος

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου

2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες ξερού κρεμμυδιού

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι σχοινόπρασο ξερό

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι

Εναλλακτικά καρυκεύματα: γλυκιά πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη

revitho

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟ:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 και σκουπίζετε, στεγνώνετε τα ρεβίθια πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Απλώνετε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο ταψί σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 30 λεπτά.

Μεταφέρετε προσεκτικά τα ζεστά ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ρίξτε τα ρεβίθια με λάδι και τα καρυκεύματα. Απλώστε ξανά στο ταψί και ψήστε για 5 λεπτά ακόμα.

Αφήνετε τα ρεβίθια να κρυώσουν στο ταψί.

ΓΙΑ ΦΡΙΤΕΖΑ ΑΕΡΟΣ:

Στεγνώστε τα ρεβίθια πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα ρεβίθια με το λάδι και τα καρυκεύματα.

Ψήνετε στους 190° μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 15 λεπτά.

empty alt

Γιατί να ζηλέψει κανείς τη σκανδιναβική δίαιτα;

«Γιατί να ζηλέψει κανείς οποιονδήποτε υποβάλλεται σε μια δίαιτα;», θα μπορούσες να ανταπαντήσεις στο ερώτημα του τίτλου.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα «καπάκια» από τις φράουλες

Όταν καθαρίζεις τις φράουλες, αφού φυσικά προηγουμένως τις πλύνεις πολύ-πολύ καλά, κόβεις το πάνω μέρος τους, μαζί με τα φύλλα, και το πετάς κατευθείαν στα σκουπίδια, σωστά; Κι όμως, υπάρχει ένας –τουλάχιστον– τρόπος για να το αξιοποιήσεις: να το χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις το νερό σου.
empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
Back To Top